ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ «ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ»

ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ  ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

«ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ»

 

 

Ο Δήμος Μουζακίου σε συνεργασία με τα νομικά του πρόσωπα «ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ» και «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΝΕΟΤΗΤΑ», γνωρίζοντας και κατανοώντας πλήρως τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι δημότες του εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19, και με γνώμονα την προσφορά στο συνάνθρωπο, συμβάλλει έμπρακτα, αναδιατάσσοντας τις κοινωνικές του δομές άμεσα, δημιουργώντας παράλληλα πιο ευρεία υποστηρικτική δομή για τους δημότες του και ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες σε συνεργασία με τα κατά τόπους προγράμματα “Βοήθεια Στο Σπίτι” και το “Κέντρο Κοινότητας”.

 

Η νέα Δημοτική Αρχή έχοντας αναλάβει την πρωτοβουλία για τη θέσπιση δομής ευημερίας και αλληλεγγύης, συγκροτεί μια συμμαχία ανθρώπινων δυνάμεων με την επωνυμία “ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ”.

 

     Με βασική προτεραιότητα την απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών προς τους πληττόμενους δημότες κατά την κρίσιμη περίοδο που διανύει ο τόπος μας, ο Δήμος Μουζακίου ανακοινώνει πως μέσα από την δομή “ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ” θα εξυπηρετούνται:

Α) Ευπαθείς ομάδες, που αδυνατούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν, λόγω σοβαρού και χρόνιου προβλήματος υγείας.

Β) Ηλικιωμένα άτομα και ΑμεΑ, με σοβαρά κινητικά προβλήματα ή άλλα χρόνια νοσήματα που αδυνατούν να μετακινηθούν.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι:

1.      Λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων

2.      Ψυχοκοινωνική και Συμβουλευτική Υποστήριξη

3.      Συνταγογράφηση φαρμάκων

4.      Αγορές αναγκαίων τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης

5.      Έκτακτες και υπέρ-επείγουσες νοσηλευτικές πράξεις

6.      Διανομή Φαγητού

Η παροχή των παραπάνω υπηρεσιών αναφέρονται αυστηρά και μόνο στις περιγραφείσες ως άνω κατηγορίες πολιτών.

Λόγω της εφαρμογής μέτρων προφύλαξης από τον κοροναϊό Covid - 19, ανακοινώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων σε μήνυμα του σεβαστού Ιεράρχου μας κ.κ. Τιμοθέου,  η αναστολή λειτουργίας των συσσιτίων που παρέχονται από τα «Σπίτια της Αγάπης» που λειτουργούν υπό την σκέπη τους.  Ως εκ τούτου θα αναστέλλονταν και η διανομή των 25 περίπου γευμάτων από την ενορία του Αγναντερού της Δημοτικής Ενότητας Παμίσου.

Ο  Δήμος Μουζακίου σταθερά προσηλωμένος στο κοινωνικό του έργο αποφάσισε να αναλάβει την προσφορά των ανάλογων σε αριθμό γευμάτων στην Δημοτική Ενότητα Παμίσου, δια μέσου της νέας υποστηρικτικής δομής του “ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ”.

 

ΤΗΛΕΦΩΝΑ & ΩΡΕΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ “ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ”

·   Δ.Ε.ΙΘΩΜΗΣ : 2441352424  (ώρες επικοινωνίας : 08:00-15.00)

·   Δ.Ε. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ: 2445043446 (ώρες επικοινωνίας : 08:00-15.00)

·    

·   Δ.Ε. ΠΑΜΙΣΟΥ: 2441082110 (ώρες επικοινωνίας : 08:00-15.00)

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ: (ωρες επικοινωνιας 8:00-22:00)

 

·    ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ :2445042091 (ώρες επικοινωνίας: 09:00-17:00 και σε επείγουσες περιπτώσεις έως τις 22:00 )

·       

Επίσης γίνεται γνωστό ότι η αυτοπρόσωπη παρουσία στα Κ.Ε.Π. που λειτουργούν στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου μας (Μουζάκι, Αγναντερό και Φανάρι), γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας για τον προγραμματισμό επίσκεψης, όπου εξετάζεται μεμονωμένα η επείγουσα ανάγκη κάθε αιτήματος.

Τηλέφωνα Κ.Ε.Π. :

Μουζάκι:

2445350201, 2445350202

                               

Αγναντερό:

2441353320, 2441353321

                               

Φανάρι:

2441352421, 2441352422

           

Το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου μας αλλάζει καθημερινά, όπως αλλάζει και η κοινωνίας μας. Οφείλει λοιπόν να προσαρμόζεται και να υιοθετεί προτάσεις με γνώμονα το κοινό καλό όλων των Δημοτών.

Στην προσπάθεια αυτή είμαστε μαζί!

Στοχεύουμε στον εμπλουτισμό των δράσεων στην “ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ” και είμαστε ανοιχτοί να δεχτούμε πρωτοβουλίες των Δημοτών, που μπορεί η κοινωνική αυτή δομή να αγκαλιάσει.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΣΤΑΘΗΣ

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ Κ. ΒΟΡΙΔΗ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 

με σεβασμό στο έργο σας καθώς και στην προτεραιότητα των προγραμματισμένων δράσεων της κυβέρνησης, θα ήθελα να σας ενημερώσω για κάποιες σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν άμεσα και αφορούν μεγάλο τμήμα του αγροτικού πληθυσμού.

 

 

 

Αρχικά, η κατανόησή μας και η υποστήριξή μας ως Δημοτική Αρχή αλλά και ως συνάνθρωποι για την πρωτόγνωρη αυτή πανδημία που πλήττει και τη χώρα μας είναι αμέριστη, δε σταματά όμως την έκβαση της ζωής σε άλλους τομείς πέραν της υγείας και κυρίως της οικονομίας, που μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση των αγροτών.

 

 

 

Ο Δήμος Μουζακίου αποτελεί κατά βάση μια αγροτική περιοχή, όπου η οικονομία της στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην κτηνοτροφία και ενώ τα μέτρα στήριξης που έχει πάρει η κυβέρνηση αναφέρονται στις επιχειρήσεις μεταποίησης κτηνοτροφικών προϊόντων, δεν έχουμε λάβει ακόμη ως Δημοτική Αρχή κάποια σχετική απόφασή της, για τις ίδιες τις κτηνοτροφικές επιχειρήσεις που αναγκαστικά συνεχίζουν τη λειτουργία τους, ενώ πλήττονται σε μεγάλο βαθμό και αυτές από την πανδημία.

 

 

 

Οι κτηνοτρόφοι που ένα μεγάλο έσοδο για τις μονάδες τους αποτελούν τα αμνοερίφια, ενώ κάθε χρονιά, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο συνάπτονται συμφωνίες με εμπόρους, λόγω της αγοραστικής αδυναμίας των καταναλωτών, της απαγόρευσης μετακίνησης τους στην επαρχία και δεδομένης της γενικότερης στασιμότητας της αγοράς βρίσκονται σε μια κατάσταση αβεβαιότητας.

 

 

 

Χωρίς να υπάρχει εικόνα σχετικά με το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, θα πρέπει να υπάρξει ένα βραχυπρόθεσμο σενάριο στήριξης, για τον τρόπο διακίνησης των προϊόντων προς τα αστικά κέντρα και την Ευρώπη και για τον προγραμματισμό οικονομικής στήριξης σε περίπτωση που η καραντίνα συνεχιστεί και για τους επομένους μήνες και δεν θα μπορέσει να υπάρξει ζήτηση. Ενδεικτικά αναφέρονται κάποια μέτρα όπως η διοχέτευση στην ελληνική αγορά μόνο ελληνικού κρέατος, η κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια καθώς και σε είδη πρώτης ανάγκης. Επίσης να δοθεί η απαραίτητη παράταση για την υποβολή δηλώσεων στο ΟΣΔΕ και η άμεση καταβολή στο 100% των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ.

 

 

 

Με εκτίμηση,

 

Φάνης Στάθης

Δήμαρχος Μουζακίου

Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID 19 στον ΔΗΜΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ.

THIREOS

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                       Μουζάκι 19-03-2020

ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ                                                               

ΔΗΜΟΣ MOYZAKIOY

Ταχ.Δ/νση : Καραϊσκάκη 1

Τ.Κ. : 43060

ΑΡΜ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ: Ταμπάκου Μαρία

Τηλέφωνο : 2445-350111

ΦΑΞ: 2445-350110

 

 

ΑΠΟΦΑΣΗ  036/2020

 

ΘΕΜΑ : Μέτρα για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID 19 στον ΔΗΜΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ.

 

                   

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

 

Έχοντας υπόψη :

1. Τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α΄) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», όπως ισχύουν

2. Την αριθμ.15840/156612/4-10-2018 απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας “Έγκριση της αριθμ.146/2018 (ορθή επανάληψη) περί ολικής τροποποίησης – επικαιροποίησης του Π.Δ.129/2010(ΦΕΚ222/τ.Α/27-12-2010): «Οργανισμός της Περιφέρειας Θεσσαλίας» όπως ισχύει,” (ΦΕΚ4788/Β/2018)

3. Την από 11-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID 19 και της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του» (ΦΕΚ 55/Α)

4. Την από 14-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID 19» (ΦΕΚ 64/Α)

5. Την αριθμ.ΔΙΔΑΔ/Φ.69/108/οικ7874/12-3-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών

6. Την αριθμ.ΔΙΔΑΔ/Φ.69/109/οικ8000/16-3-2020 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών

7. Το αριθμ.18926/18-3-2020 (ΑΔΑ: 6ΒΤΝ46ΜΤΛ6-0ΞΒ) έγγραφο του ΥΠΕΣ

8. Τις υπηρεσιακές ανάγκες, σε συνδυασμό με την ανάγκη πρόληψης και περιορισμού διάδοσης του κορωνοϊού

9. Την ανάγκη προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων

10. Την ανάγκη προάσπισης και εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος

 

Αποφασίζουμε

 

Α) Τον καθορισμό του αριθμού των υπαλλήλων που πρέπει να παρίστανται καθημερινά στις υπηρεσίες του Δήμου Μουζακίου, με δυνατότητα εκ περιτροπής εργασίας, στο 1/3 του αριθμού των εκάστοτε υπηρετούντων υπαλλήλων, μη υπολογιζόμενων αυτών που απουσιάζουν για οποιοδήποτε λόγο (άδεια ειδικού σκοπού ή άλλου είδους άδεια)

Από τον ανωτέρω καθορισμό δύναται να εξαιρούνται κατά την κρίση των υπευθύνων, ως κατωτέρω, οι οργανικές μονάδες του Δήμου Μουζακίου καθώς και υπάλληλοι των οποίων οι αρμοδιότητες συνδέονται με την πρόληψη και την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού.

Β) Τον ορισμό των Αντιδημάρχων ως υπευθύνων για τον καθορισμό των υπαλλήλων των Γραφείων τους που θα εργάζονται εκ περιτροπής καθώς και για τον καθορισμό του χρονικού διαστήματος της εν λόγω εργασίας

Γ) Τον ορισμό του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου ως υπευθύνου για τον καθορισμό των υπαλλήλων της Γραμματείας του Δημοτικού Συμβουλίου που θα εργάζονται εκ περιτροπής καθώς και για τον καθορισμό του χρονικού διαστήματος της εν λόγω εργασίας.

Δ) Τον ορισμό των Προϊσταμένων Διευθύνσεων και Αυτοτελών Τμημάτων του Δήμου Μουζακίου ως υπευθύνων για τον καθορισμό των υπαλλήλων των υπηρεσιών τους που θα εργάζονται εκ περιτροπής καθώς και για τον καθορισμό του χρονικού διαστήματος της εν λόγω εργασίας.

Οι Προϊστάμενοι Διευθύνσεων του Δήμου και των Αυτοτελών Τμημάτων ενημερώνουν τον Δήμαρχο και τους Χωρικούς Αντιδημάρχους, εφόσον έχουν υποκείμενες οργανικές μονάδες στις Δημοτικές Ενότητες, για τον αριθμό των υπαλλήλων που εργάζονται εκ περιτροπής, τον αριθμό των υπαλλήλων που εργάζονται εξ αποστάσεως και για οποιαδήποτε εξέλιξη αφορά τους εργαζομένους που συνδέονται με τις ρυθμίσεις της παρούσας απόφασης

Ε) Τον ορισμό των ως άνω υπευθύνων για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προκειμένου να εξασφαλίζεται, όπου είναι εφικτή, ανάλογα με την φύση των αντικειμένων της υπηρεσίας η παροχή εξ αποστάσεως εργασίας με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων.

ΣΤ) Τον ορισμό του Αυτοτελούς Τμήματος Οργάνωσης Προγραμματισμού και Πληροφορικής,  ως αρμόδιο τμήμα για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προκειμένου να εξασφαλιστεί η εξ αποστάσεως παροχή εργασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες των υπευθύνων όπως ορίζονται στην παρούσα απόφαση.

Ζ) Την αναστολή της εξυπηρέτησης του κοινού, με αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών, σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Μουζακίου, μέχρι την άρση των μέτρων αποφυγής και διάδοσης του κορωνοϊού. Οι πολίτες δύναται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα αιτήματά τους και να λαμβάνουν τις απαντήσεις τους με τον ίδιο τρόπο.

Έκτακτες και επείγουσες περιπτώσεις θα εξυπηρετούνται με αυτοπρόσωπη παρουσία, κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας με την αρμόδια υπηρεσία και προκαθορισμένης συνάντησης.

Σε κάθε περίπτωση στους χώρους εργασίας πρέπει να διασφαλίζεται η τήρηση της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 10 τ.μ. με ελάχιστη απόσταση μεταξύ των παρευρισκόμενων τα δύο μέτρα.

Οι προϊστάμενοι των οργανικών μονάδων του Δήμου Μουζακίου, θα προσδιορίζουν τις εργασίες που θα εκτελούνται κατά προτεραιότητα, θα καθορίζουν τα καθήκοντα που θα ασκούν οι υφιστάμενοί τους κατά την έκτακτη αυτή λειτουργία και θα παρέχουν σαφείς οδηγίες για το παρεχόμενο έργο.

Ο Δήμος Μουζακίου σε περίπτωση πλήρους αναστολής λειτουργίας των φορέων έχει προβλέψει το απαιτούμενο προσωπικό ασφαλείας δεδομένων και η απόφαση αυτή δύναται να τροποποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων και υπηρεσιών και ισχύει μέχρι την άρση των μέτρων αποφυγής και διάδοσης του κορωνοϊού COVID 19.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

 

ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΣΤΑΘΗΣ

Ανακοίνωση σχετικά με την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Μετά την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, για λόγους πρόληψης και προστασίας του πληθυσμού και προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού, λαμβάνουμε πρόσθετα μέτρα για την προστασία της υγείας των δημοτών.

Ο Δήμος Μουζακίου μετά τις έκτακτες συσκέψεις των υπηρεσιακών παραγόντων και του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας σήμερα το απόγευμα, ανακοινώνει τα εξής:

Από την Παρασκευή 13/3/2020 και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης,
1. α) Η εξυπηρέτηση των δημοτών από τις υπηρεσίες του Δήμου, θα γίνεται με τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου οι δημότες να λαμβάνουν οδηγίες για τα θέματα που ενδιαφέρονται.
β) Η υποβολή αιτήσεων και η παραλαβή εγγράφων ή πιστοποιητικών θα γίνεται με χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση 
emaildimos@mouzaki.gr
γ) Σε περίπτωση που απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία δημότη σε υπηρεσία του Δήμου, αυτή θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

2. Παρακαλούνται οι δημότες να κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών τρόπων πληρωμής των οφειλών τους. Σε περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλών τα οφειλόμενα ποσά δεν θα επιβαρύνονται με τόκους ή προσαυξήσεις.

3. Αναστέλλεται η διαδικασία δήλωσης διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων και παρακαλούνται στο διάστημα αυτό όσοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://tetragonika.govapp.gr/.

Υπενθυμίζουμε δε ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι 30/6/2020.

 

4. Οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου θα λειτουργούν κανονικά. Όμως παρακαλούνται οι δημότες να λάβουν υπόψη τους, ότι λόγω των αδειών ειδικού σκοπού που έχουν δικαίωμα να λάβουν οι εργαζόμενοι με παιδιά στο σχολείο, το προσωπικό του Δήμου και στον τομέα αυτό θα είναι μειωμένο. Ως εκ τούτου θα πρέπει να γίνεται η όσο το δυνατόν περιορισμένη εναπόθεση απορριμμάτων.

5. Tα ΚΕΠ του Δήμου θα παραμείνουν ανοικτά από 08:00 έως 15:00, κάθε εργάσιμης ημέρας.
Για την προστασία των εργαζομένων και των δημοτών στον χώρο του ΚΕΠ  οι πολίτες θα εισέρχονται για να εξυπηρετηθούν ανά ένας.

6. Υπενθυμίζουμε ότι παραμένουν κλειστές οι παρακάτω δομές του Δήμου: βρεφονηπιακοί παιδικοί σταθμοί, αθλητικοί χώροι, παιδικές χαρές, Κ.Δ.Α.Π., Δημοτικό Ωδείο, φιλαρμονική. Δεν παρέχεται άδεια χρήσης δημοτικών χώρων ή σχολείων για οποιαδήποτε εκδήλωση.

7. Οι κάτοικοι, οι οποίοι δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης, μπορούν να εξυπηρετούνται επικοινωνώντας με το προσωπικό της υπηρεσίας «Βοήθεια στο Σπίτι» κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα παρακάτω τηλέφωνα:

·        Δημοτική Ενότητα Μουζακίου 2445043446

·        Δημοτική Ενότητα Ιθώμης 2441352424 και

·        Δημοτική Ενότητα Παμίσου 2441082110

 

Ο Δήμος και οι Υπηρεσίες του δεν θα σταματήσουν να λειτουργούν και θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης των δημοτών.

 

Τα τηλέφωνα στα οποία οι δημότες μπορούν να απευθύνονται είναι:

Τηλεφωνικό κέντρο: 2445350100

Διεύθυνση Διοικητικού-Οικονομικού: Μαρία Ταμπάκου 2445350111

Γραφείο Δημάρχου: Άννα Κωλέττα 2445043243

Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Πολίτη: Ιωάννης Κουτσουγιάννης 2445350105

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων: Σωκράτης Κωτίνας 2445350122

Αντιδήμαρχος Οικονομικών: Νικόλαος Πούπης 2445350103

Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης: Γεώργιος Κανιούρας 2445350106

Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Μουζακίου –

(ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ.) :

Για τη Δημοτική Ενότητα Μουζακίου: 2445043446

Για τη Δημοτική Ενότητα Ιθώμης: 2441352424

Για τη Δημοτική Ενότητα Παμίσου: 2441082110

 

Προτρέπουμε όλους τους δημότες να τηρούν με ακρίβεια και υπευθυνότητα όσα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας συστήνει, ώστε να αποτραπεί η διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα.


Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

 

Ανακοίνωση σχετικά με την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, για λόγους πρόληψης και προστασίας του πληθυσμού και προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού, λαμβάνουμε πρόσθετα μέτρα για την προστασία της υγείας των δημοτών.

Ο Δήμος Μουζακίου μετά τις έκτακτες συσκέψεις των υπηρεσιακών παραγόντων και του συνόλου της πολιτικής ηγεσίας σήμερα το απόγευμα, ανακοινώνει τα εξής:

Από την Παρασκευή 13/3/2020 και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης,
1. α) Η εξυπηρέτηση των δημοτών από τις υπηρεσίες του Δήμου, θα γίνεται με τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου οι δημότες να λαμβάνουν οδηγίες για τα θέματα που ενδιαφέρονται.
β) Η υποβολή αιτήσεων και η παραλαβή εγγράφων ή πιστοποιητικών θα γίνεται με χρήση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση email: dimos@mouzaki.gr
γ) Σε περίπτωση που απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία δημότη σε υπηρεσία του Δήμου, αυτή θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού.

2. Παρακαλούνται οι δημότες να κάνουν χρήση των ηλεκτρονικών τρόπων πληρωμής των οφειλών τους. Σε περίπτωση ληξιπρόθεσμων οφειλών τα οφειλόμενα ποσά δεν θα επιβαρύνονται με τόκους ή προσαυξήσεις.

3. Αναστέλλεται η διαδικασία δήλωσης διόρθωσης τετραγωνικών μέτρων ακινήτων και παρακαλούνται στο διάστημα αυτό όσοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://tetragonika.govapp.gr/.

Υπενθυμίζουμε δε ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι 30/6/2020.

 

4. Οι υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου θα λειτουργούν κανονικά. Όμως παρακαλούνται οι δημότες να λάβουν υπόψη τους, ότι λόγω των αδειών ειδικού σκοπού που έχουν δικαίωμα να λάβουν οι εργαζόμενοι με παιδιά στο σχολείο, το προσωπικό του Δήμου και στον τομέα αυτό θα είναι μειωμένο. Ως εκ τούτου θα πρέπει να γίνεται η όσο το δυνατόν περιορισμένη εναπόθεση απορριμμάτων.

5. Tα ΚΕΠ του Δήμου θα παραμείνουν ανοικτά από 08:00 έως 15:00, κάθε εργάσιμης ημέρας.
Για την προστασία των εργαζομένων και των δημοτών στον χώρο του ΚΕΠ  οι πολίτες θα εισέρχονται για να εξυπηρετηθούν ανά ένας.

6. Υπενθυμίζουμε ότι παραμένουν κλειστές οι παρακάτω δομές του Δήμου: βρεφονηπιακοί παιδικοί σταθμοί, αθλητικοί χώροι, παιδικές χαρές, χορευτικά τμήματα, φιλαρμονική. Δεν παρέχεται άδεια χρήσης δημοτικών χώρων ή σχολείων για οποιαδήποτε εκδήλωση.

Ο Δήμος και οι Υπηρεσίες του δεν θα σταματήσουν να λειτουργούν και θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή εξυπηρέτησης των δημοτών.

 

Τα τηλέφωνα στα οποία οι δημότες μπορούν να απευθύνονται είναι:

Τηλεφωνικό κέντρο: 2445350100

Διεύθυνση Διοικητικού-Οικονομικού: Μαρία Ταμπάκου 2445350111

Γραφείο Δημάρχου: Άννα Κωλέττα 2445043243

Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Πολίτη: Ιωάννης Κουτσουγιάννης 2445350105

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων: Σωκράτης Κωτίνας 2445350122

Αντιδήμαρχος Οικονομικών: Νικόλαος Πούπης 2445350103

Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης: Γεώργιος Κανιούρας 2445350106

 

Προτρέπουμε όλους τους δημότες να τηρούν με ακρίβεια και υπευθυνότητα όσα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας συστήνει, ώστε να αποτραπεί η διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

 

 

Κλείσιμο Σχολείων

Δυνάμει της απόφασης του Υπουργείου Υγείας και μετά την ανακοίνωση του Υπουργού κ. Κικίλια, κλειστά θα παραμείνουν οι παιδικοί σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Μουζακίου από αύριο και για 14 ημέρες ώστε να αντιμετωπίσουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο την παρούσα κατάσταση, δήλωσε πριν από λίγο ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης. Για τον ίδιο λόγο, σημειώνει ο κ. Στάθης, κλειστά θα παραμείνουν τα ΚΔΑΠ του Δήμου καθώς και το Δημοτικό Ωδείο. 

Αν και δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα στο Δήμο Μουζακίου, καλούμαστε να υλοποιήσουμε την υπουργική απόφαση, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων δομών για να συμβάλλουμε στην μείωση της διασποράς του ιού.

Ο Δήμαρχος Μουζακίου

Φάνης Στάθης

 

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Κ.Α.Π.Η.

Σχετικά με την προστασία της Δημόσιας Υγείας και κατόπιν της αριθ. Δ1α/ΓΠ. οικ. 15954/8-3-2020 Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εσωτερικών (ΦΕΚ 726/τ. Β/8-3-2020), η ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. ανακοινώνει ότι αναστέλλεται η λειτουργία του Κ.Α.Π.Η. στο Μουζάκι και στο Αγναντερό, από σήμερα 9/3 έως και την Κυριακή 5/4/2020 για τη διαφύλαξη και προστασία της Δημόσιας Υγείας.

ΔΩΡΕΑ ΠΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης αποδέχτηκε με χαρά την προσφορά δωρητή, η οποία ενισχύει και επιβεβαιώνει την ποιότητα του έργου καθώς και τη δράση του Δημοτικού μας Ωδείου, η οποία γίνεται γνωστή στο Πανελλήνιο.

Ο επιφανής δωρητής, ο οποίος θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του, πρόσφατα παρευρέθηκε σε εκδήλωση του Δ.Ω.Μ και συνεχάρη τον πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. κ. Γιώργο Γέρμανο, καθώς και την ομάδα των μαθητών και καθηγητών για το εξαίρετο έργο τους και ενδιαφέρθηκε άμεσα  να προσφέρει ένα πιάνο στο Δημοτικό μας Ωδείο, προκειμένου οι μαθητές του να μπορούν να ασκούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το νέο μας πιάνο, εγκαταστάθηκε στην αίθουσα διδασκαλίας πιάνου του Δ.Ω.Μ. το Σάββατο 29/2, παρουσία του κ. Προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. και των καθηγητών του Δ.Ω.Μ.

Ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος, το Δ.Σ. και το προσωπικό της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ. εκφράζουν ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο δωρητή

Γραφείο Τύπου της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Μ.

 

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Αγαπητοί συνδημότες,

ο Δήμος Μουζακίου αποκτά νέα ταυτότητα και νέο λογότυπο σηματοδοτώντας το πέρασμα σε μία νέα εποχή, που είναι απόλυτα συνυφασμένη όμως τόσο με το παρελθόν, όσο και με το μέλλον του Δήμου μας. Τα σύμβολα που απεικονίζονται, εκφράζουν ιδέες και αξίες με δύναμη και όραμα.

Επιλέξαμε λοιπόν την εξέχουσα μορφή της Ελληνικής Επανάστασης τον Γεώργιο Καραϊσκάκη καθώς και το βυζαντινό μνημείο του κάστρου του Φαναρίου να συνδεθούν με τη γέφυρα του παρελθόντος και του μέλλοντος, που συμβολικά απεικονίζεται με τη γέφυρα του Παμίσου και το φαράγγι του Μουζακίου. Ένα ιστορικό παρελθόν συναντά ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Το νέο λογότυπο του Δήμου μας πέρα από συμβολικό είναι σύγχρονο και στα σωστά πρότυπα και χαρακτηριστικά για την εφαρμογή του.

Θα χρησιμοποιείται σε κάρτες, επιστολές, αναφορές, έντυπα προβολής, ιστοσελίδα του Δήμου, κοινωνικά δίκτυα και πολλές ακόμη εφαρμογές.

Παραθέτουμε κάποιες προτάσεις και περιμένουμε την γνώμη σας, ώστε να αποτελέσει η απόφαση των πολλών κριτήριο ανάδειξης του ενός που θα εκπροσωπεί το Δήμο μας εφεξής.

Σας καλούμε όλους να γίνετε πρεσβευτές του τόπου μας και με το νέο σήμα να μεταφέρουμε μέσα αλλά και έξω από τα όρια του Δήμου μας την νέα ταυτότητα του Δήμου Μουζακίου!

Τέσσερα σημαντικά τοπικά σύμβολα ενώνονται για να αναδείξουν την Ιστορία, την Παράδοση, τον Πολιτισμό και την φυσική ομορφιά του Δήμου μας!

Ο Δήμαρχος Μουζακίου
Φάνης Στάθης

 

 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe7AiJ57xGG5A2dShjfRTKLtmgeU3OL1EdYR0TZcE6Jc3o4ZA/viewform?vc=0&c=0&w=1