Χορήγηση στεγαστικής συνδρομής σε πληγέντες από κατολισθήσεις του Φεβρουαρίου 2018 στην θέση «Συκιά» της Τ.Κ Βατσουνιάς του Δήμου Μουζακίου

Ενημερώνονται οι δημότες της Τ.Κ Βατσουνιάς του Δήμου Μουζακίου ότι δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως τον Ιούνιο 2020 η Κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια από τις κατολισθήσεις του Φεβρουαρίου 2018 σε περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας και συγκεκριμένα: α) στις Τοπικές Κοινότητες Πιαλείας, Βροντερού, Γαρδικίου και Στουρναραίικων του Δήμου Πύλης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και β) στην Τοπική Κοινότητα Βατσουνιάς του Δήμου Μουζακίου της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας».

Η εν λόγω Κ.Υ.Α αφορά την αποκατάσταση ζημιών σε κτίρια που υπέστησαν ζημιές από τις κατολισθήσεις του Φεβρουαρίου 2018, στις περιοχές της θέσης ¨Συκιά¨ της Τοπικής Κοινότητας Βατσουνιάς της Δημοτικής Ενότητας Μουζακίου του Δήμου Μουζακίου της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, που απεικονίζονται ως πληγείσες και επαπειλούμενες βάσει του από Απριλίου 2019 χάρτη οριοθέτησης της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (Ε.Α.Γ.Μ.Ε.), ο οποίος συνοδεύει την απόφαση.

Οι ιδιοκτήτες των πληγέντων κτιρίων προκειμένου να τύχουν στεγαστικής συνδρομής, θα πρέπει να υποβάλλουν στην αρμόδια υπηρεσία, η οποία είναι η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδος (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε.) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αίτηση σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην εν λόγω Υπουργική Απόφαση.

ΚΥΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ

ΦΕΚ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ

 

 

 

                                                                                   Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

 

 

 

                                                                             ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΣΤΑΘΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

 

Σας περιμένουμε την Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 στις 12:30 στην αίθουσα της ΤΕΔΚ (Μεγάλου Αλεξάνδρου) για τη Συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα παρουσιάσουμε τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του 38ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας, που θα πραγματοποιηθούν από 1-12 Ιουλίου 2020 στον ανοιχτό χώρο του Mouzaki Palace Hotel με τη συμμετοχή πολλών τοπικών καλλιτεχνών και συγκροτημάτων με ευρύτατη θεματολογία (Από το Hip-Hop και το Rock έως τη Βυζαντινή και Κλασική Μουσική).

Θα παρίστανται ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης, ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Κώστας Ζυγογιάννης, ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κ. Γιώργος Μπούκης,  συμμετέχοντες καλλιτέχνες και συγκροτήματα.

 

 

Με εκτίμηση,

 

Νίκος Ευθυμιάδης

ΕΠΙΣTΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΦΑΝΗ ΣΤΑΘΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Κ.Υ. ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

 

 

                Ο Δήμαρχος Μουζακίου με επιστολή του προς τον Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, τους Βουλευτές του νομού Καρδίτσας καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας αναφέρθηκε στην ενδεχόμενη μετακίνηση των νοσηλευτριών από το Κ.Υ. Μουζακίου στο Νοσοκομείο Καρδίτσας.

                Στην επιστολή του αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

                Αισθάνομαι την ανάγκη να σας εκφράσω μέσω και των Δημοτών Μουζακίου τον έντονο προβληματισμό όλων μας, καθώς και να τοποθετηθώ εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής σχετικά με την απόφαση αυτή.

                Θέλω επίσης να σας ενημερώσω –σε περίπτωση που δεν έχει γίνει απόλυτα αντιληπτό- για το έργο που επιτελείται στο Κέντρο Υγείας και για τη δυσλειτουργία που θα προκαλέσει η κίνηση αυτή καθώς και το κλίμα ανασφάλειας που θα δημιουργηθεί στους Δημότες Μουζακίου σε μία περίοδο κρίσιμη για τη χώρα μας, που η ενίσχυση με εξειδικευμένο προσωπικό στο χώρο της υγείας αποτελεί πρωταρχικής σημασίας στατηγική απόφαση

                Για το λόγο αυτό σας παραθέτω τα κάτωθι και αναμένω τις ενέργειές σας για μία άμεσα ανασταλτική απόφαση και παράλληλα κίνηση κατανόησης και υποστήριξης στο έργο που επιτελεί το προσωπικό του Κέντρου Υγείας.

                Το αντίκτυπο και οι συνέπειες μίας τέτοιας ενέργειας προς στους Δημότες, αποτελεί για τη Διοίκηση του Δήμου Μουζακίου καθοριστικής σημασίας απόφαση για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας, που ως γνωστόν εξυπηρετεί αρκετά απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές.

                Θα ήθελα λοιπόν να εστιάσετε στα εξής δεδομένα:

·         Οι νοσηλεύτριες είναι 16 στο σύνολο εκ των οποίων οι 4 κάνουν πρωινό ωράριο και οι υπόλοιπες 12 κυκλικό. Από αυτές οι 8 είναι σε οργανική θέση και οι υπόλοιπες, άλλες με συνυπηρέτηση και άλλες ως εκλεγμένες.

·         Καλύπτουν, όταν αυτό είναι εφικτό, τα περιφερειακά ιατρεία, όπου και εκεί υπάρχουν περιστατικά που χρειάζονται νοσηλεία.

·         Στο Κέντρο Υγείας, καλύπτονται τα επείγοντα περιστατικά επί 24ώρου βάσεως, τα πρωινά ιατρεία επιπλέον τη συνταγογράφηση καθώς και υπηρεσίες οδοντιατρείου.

·         Στα πλαίσια της οδοντιατρικής πρόληψης, επισκέπτονται μαζί με τον οδοντίατρο και την επισκέπτρια υγείας όλα τα σχολεία για ενημέρωση και πρόληψη

·         Συμμετείχαν στην ομάδα υγείας μαζί με τον ένα γιατρό και τη μία επισκέπτρια υγείας διενεργώντας επισκέψεις κατ’ οίκον σε ευπαθείς ομάδες.

·         Κάθε χρόνο συμμετέχουν εθελοντικά σε ένα πρόγραμμα των κοινωνικών λειτουργών , συλλέγοντας τρόφιμα, φάρμακα και ρουχισμό, για άπορες οικογένειες.

·         Προσφέρουν υπηρεσίες ακόμη και εκτός των καθηκόντων τους, λόγω έλλειψης προσωπικού, όπως:

           - να αναλάβουν τη διαχείριση του ιματισμού. 

    - τη συλλογή απορριμμάτων καθώς επίσης παρείχαν υπηρεσίες καθαριότητας, όταν και όπου απαιτούσε η περίσταση

·         Τέλος έχουν αναλάβει τη διαλογή περιστατικών από τότε που εμφανίστηκε η πανδημία, όπου αυξήθηκε το νοσηλευτικό προσωπικό στις βραδινές βάρδιες,  συμμετέχουν στο εξεταστικό του covid μαζί με το γιατρό -όπου αυτό απαιτείται- κάνοντας τη σχετική απολύμανση.

Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργεις σας προν επαναπροσδιορισμό των αναγκών και προς νίσχυση των δομών υγείας μας τόσο στο Δήμο μας όσο και στο νομό μας.

Με εκτίμηση,

Φάνης Στάθης

Δήμαρχος Μουζακίου

Μήνυμα του Δημάρχου Δήμου Μουζακίου κ. Φάνη Στάθη για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων εύχομαι ολόψυχα στην κάθε μαθήτρια και στον κάθε μαθητή, να πετύχετε τους στόχους σας.

Εφέτος οι εξετάσεις διεξάγονται σε ιδιαίτερες για εσάς συνθήκες καθώς όλοι μας βιώσαμε τις πρωτόγνωρες επιπτώσεις της πανδημίας. Ωστόσο έχω την πεποίθηση ότι οι δυσκολίες αυτές δε θα αποτελέσουν εμπόδιο αλλά εφαλτήριο για την προσωπική σας ψυχική ενδυνάμωση.

Δεν είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία δοκιμασία που θα αντιμετωπίσετε, σε μια πορεία ζωής που διαμορφώνεται από τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που δημιουργούνται συνεχώς σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Ωστόσο για το λόγο αυτό καλείστε να ολοκληρώσετε την προσπάθειά σας με ψυχραιμία και χωρίς άγχος. Η επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι μεν σημαντική, ωστόσο δεν αποτελεί μονόδρομο και είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν ακόμη πολλές ευκαιρίες στη ζωή σας που αν τις αξιοποιήσετε θα έχετε τη δυνατότητα να πετύχετε τους στόχους σας και να εκπληρώσετε τα όνειρα σας.

Σας εύχομαι καλή δύναμη, όπως και στους γονείς σας που μέσα σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, στηρίζουν τις προσπάθειές σας, αλλά και στους εκπαιδευτικούς που είναι αρωγοί και καθοδηγητές σας σε κάθε βήμα.

Καλή επιτυχία!

Ο Δήμαρχος Δήμου Μουζακίου

Φάνης Δ. Στάθης

Ανακοίνωση Δήμου Μουζακίου για παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου

Σε εφαρμογή των διατάξεων  του άρθρου 65 του Ν. 4688/2020 (ΦΕΚ 101Α/24-5-2020)  «Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινοχρήστους χώρους από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ΚΥΕ)», με ισχύ έως 30-11-2020,  ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες, ότι μπορούν να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά  στο Δήμο Μουζακίου.

Ειδικότερα:

Α. Για όσους έχει ήδη χορηγηθεί άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου για το έτος 2020 και επιθυμούν την παραχώρηση επιπλέον χώρου θα πρέπει να προσκομίσουν τα εξής απαιτούμενα δικαιολογητικά:

  • Αίτηση παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου (Διατίθενται έντυπες αιτήσεις στο θυρωρείο του Δήμου καθώς και ηλεκτρονικές με αποστολή email)
  • Σχεδιάγραμμα στο οποίο θα αποτυπώνεται ο επιπλέον χώρος που δύναται να αναπτύξουν τραπεζοκαθίσματα σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις.

(Σχετικές πληροφορίες μπορούν να λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι στα τηλέφωνα του τμήματος Εσόδων της Οικονομικής Υπηρεσίας 2445350113 – 117 στην κ. Αλεξάνδρα Βήττα και κ.  Ιωάννα Μπαλατσούκα)

Β. Για όσους δεν έχει χορηγηθεί  άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου για το έτος 2020, αφού ληφθεί υπόψη η 163/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα πρέπει να προσκομιστούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ενώ για τον επιπλέον χώρο ισχύουν τα  αναγραφόμενα στην περίπτωση (Α)

Γ.  Όσοι κάνουν χρήση εσωτερικού ή αύλειου χώρου ή προκηπίου και επιθυμούν κοινόχρηστο χώρο βάσει του Ν.4688/20 άρθρο 65, ισχύουν τα αναγραφόμενα στην (Α) περίπτωση.

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα παρακάτω:

  1. Η εξασφάλιση  ακώλυτης διέλευσης πεζών και οχημάτων.
  2. Η προστασία των διαβάσεων των ατόμων με αναπηρία και εμποδιζόμενων ατόμων (ΑμεΑ).
  3. Η εξασφάλιση και κατά την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων της λωρίδας ελεύθερης όδευσης πεζών τουλάχιστον ενός μέτρου και πενήντα εκατοστών (1,50 μ.).
  4. Η εξασφάλιση ανεμπόδιστης χρήσης κατασκευασμένου οδηγό όδευσης τυφλών.
  5. Μέριμνα για την απρόσκοπτη πρόσβαση και λειτουργία εγκαταστάσεων των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας.
  6. Η απρόσκοπτη πρόσβαση σε εισόδους/εξόδους των παρόδιων κτιρίων, των χώρων στάθμευσης των παρακείμενων χρήσεων και η ανεμπόδιστη απορροή των ομβρίων.
  7. Εξασφάλιση λωρίδας διέλευσης οχημάτων έκτακτης ανάγκης, πλάτους 3,50μ, σε πεζόδρομους και οδούς ήπιας κυκλοφορίας
  8. Επιπροσθέτως τονίζουμε ότι δεν είναι δυνατή η ανάπτυξη μόνιμων ή προσωρινών σταθερών κατασκευών, καθώς και η εγκατάσταση ηχείων, στον χώρο που παραχωρείται.

Επισημαίνουμε ότι σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 65 του Ν. 4688/2020,  στις περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η παραχώρηση πρόσθετου χώρου, με απόφαση της οικονομικής επιτροπής επέρχεται μείωση των τελών χρήσης αναλογικά προς την επιβαλλόμενη μείωση του αριθμού των τραπεζοκαθισμάτων σε ποσοστό έως  πενήντα τοις εκατό (50%).

 

πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (Tρίμηνη απασχόληση)

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

 

 

Μουζάκι   28-05-2020

Αριθ. Πρωτ.: 3986

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (Tρίμηνη απασχόληση)

 

Ο Δήμος Μουζακίου  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου206 του Ν.3584/2007 και ύστερα από την υπ’ αριθ. 77/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ ΩΨ5ΔΩΚΕ-Γ72), ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών  αναγκών(πυροπροστασία) , με τις ανάλογες ειδικότητες και με τα αντίστοιχα ειδικά τυπικά προσόντα :

 

 

Εργάτης

 γενικών καθηκόντων

(ΥΕ)

 

12

 

Δεν απαιτούνται ειδικά τυπικά προσόντα (άρθρο 5 παρ. 2 του Ν. 2527/1997).

                                                           

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με την αίτησή τους πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικώς τα εξής δικαιολογητικά: Αναφέρουμε ενδεικτικά:

1. Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας

2. Πιστοποιητικό οικ. κατ/σης ή πιστοποιητικό γέννησης για τους άγαμους

3. Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 8 του υπαλληλικού κώδικα (δηλ. να μην έχουν καταδικαστεί ή να μην είναι υπόδικοι για εγκληματική δράση ή να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα) και να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλόλητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων των ανωτέρω θέσεων.

4. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία να δηλώνουν αν το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο, που συμπληρώνεται κατά την τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν απασχοληθεί σε δημόσια υπηρεσία η νομικό πρόσωπο του άρθρου 14 παρ.1 του Ν.2190/1994 με την ιδιότητα του εποχιακού υπαλλήλου ή για κάλυψη περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών ή όχι. Σε περίπτωση που έχουν απασχοληθεί να δηλώσουν την υπηρεσία στην οποία απασχολήθηκαν και την ακριβή χρονική διάρκεια της απασχόλησης (έναρξη και λήξη).

 

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο Δήμο Μουζακίου (Δ/νση: Καραϊσκάκη 1-ΤΚ 43060 ,Μουζάκι) και ειδικότερα στην υπηρεσία Πρωτοκόλλου κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες και μέσα σε προθεσμία δέκα (10) ημερολογιακών ημερών από την  ανάρτησή  της στο χώρο ανακοινώσεων του Δήμου. Πληροφορίες κ. Τσιρογιάννης ,τηλ. επικοινωνίας 24453- 50119.    

           

 

                                                                       Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

 

 

                                                                      ΘΕΟΦΑΝΗΣ  ΣΤΑΘΗΣ
 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΕΣΟΠΠ ΔΗΜΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ

            Ο Δήμαρχος Μουζακίου και πρόεδρος του τοπικού επιχειρησιακού συντονιστικού οργάνου Πολιτικής Προστασίας κ. Φάνης Στάθης συναντήθηκε στις 26 Μαΐου 2020, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, με τους κ.κ. Αντιδήμαρχο Ιωάννη Κουτσουγιάννη, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρδίτσας Γεώργιο Νταούτα, την Επιπυραγό Κρυσταλλία Μαυρουδόγλου, τον Τμηματάρχη Δασοτεχνικών έργων Απόστολο Γκόζγκο, τη Δασάρχη Καρδίτσας Γιαννούλα Πραντζίδου, τον Γραμματέα Αστυνομικού Τμήματος Μουζακίου Δημήτριο Σέμπρο, τον Προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Μουζακίου Βασίλειο Φούκα και το Δημοτικό Σύμβουλο Στέργιο Ρέππα, όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν στην ετοιμότητα του Δήμου Μουζακίου εν όψει αντιπυρικής περιόδου, τονίζοντας πως “Ο Δήμος Μουζακίου είναι πανέτοιμος για την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και με την αγαστή συνεργασία όλων των φορέων, Πυροσβεστικής, Δασαρχείου, Αστυνομίας, προέδρων τοπικών κοινοτήτων, είμαι σίγουρος πως θα έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.”

             Στη διάρκεια της συζήτησης ο Δήμαρχος Μουζακίου, αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο αντιμετώπισης της περσινής επικίνδυνης κατάστασης στην οποία βρέθηκε η περιοχή της Οξυάς, όπου χάρη στην αυταπάρνηση των πυροσβεστών, αλλά και τον συντονισμό των υπολοίπων εμπλεκομένων φορέων ο Δήμος Μουζακίου έφερε σε πέρας άμεσα την καταστολή της πυρκαγιάς.

             Ο Δήμος Μουζακίου έχει προβεί στις εξής άμεσες ενέργειες για την αντιμετώπιση πιθανών κινδύνων:

 ?      Εργασίες καθαρισμού σε περίπου 15 χιλιόμετρα δασικών δρόμων

?      Άμεση πρόσληψη δώδεκα (12) εργατών από την 1η Ιουνίου διάρκειας έως και 30 Σεπτεμβρίου για την πυροπροστασία

?     Θέση επιφυλακής, για το διάστημα που διαρκεί η αντιπυρική περίοδος, με διάθεση όλου του διαθέσιμου στόλου των μηχανημάτων του Δήμου, όπως επίσης και των δύο υδροφόρων του, μισθώνοντας -εφόσον παραστεί ιδιαίτερη ανάγκη- και ιδιώτες με μηχανήματα

?      Δημιουργία και διατήρηση ανοιχτής γραμμής με Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και με ιδιοκτήτες οικοπέδων για τις εργασίες καθαρισμού βλάστησης, ώστε να εκμηδενιστεί ο κίνδυνος πυρκαγιών.

             Κλείνοντας τη συνάντηση και συνοψίζοντας στα μέτρα που δρομολογούνται, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης τόνισε:

“Πλέον, όπως όλοι αντιλαμβάνεστε, οργανώνουμε και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία διαχείρισης κρίσεων. Σκοπός του Σχεδίου θα είναι η συνέργεια, η συνεργασία και η οργανωσιακή διαλειτουργικότητα όλων των εμπλεκομένων φορέων σε όλα τα επίπεδα Διοίκησης”.

           Αξίζει να αναφέρουμε πως κατά την αντιπυρική περίοδο του 2021, ο Δήμος Μουζακίου θα ολοκληρώσει τον σχεδιασμό αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, σε εναρμόνιση με το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ».

Ανόρυξη –Αντικατάσταση αρδευτικής γεώτρησης Τ.Κ Παλαιοχωρίου στη θέση Καλαμποκιές”

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Δ/νση: Μουζάκι, Τ.Κ. 43060

Τηλέφ:24453-50126

ΦΑΞ :24453-50120

 

 

 

 

Μουζάκι 25-05-2020

Αρ. Πρωτ.: 3771

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

 

Στο Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Μουζακίου έτους 2020 περιλαμβάνετε το έργο «Ανόρυξη –Αντικατάσταση αρδευτικής γεώτρησης Τ.Κ Παλαιοχωρίου στη θέση “ Καλαμποκιές”». Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 2Α του Ν. 3316/2005, όπως προστέθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 29 του Ν. 4014/2011 (ΦΕΚ Α΄209/21-09-2011) και όπως διατηρείται σε ισχύ σύμφωνα με την παρ.1 εδάφιο 40 του άρθρου 377 του Ν. 4412/16 (ΦΕΚ 147/Α/08-08-2016) ανακοινώνουμε ότι:

 

Ο Σέγγης Κωνσταντίνος του Ηλία, Γεωλόγος-Msc Περιβαλλοντολόγος με έδρα τη Λάρισα κατέθεσε την με Α.Π. 3117/06-05-2020 αίτηση περί έγκρισης αιτήματος εκπόνησης μελέτης με δωρεά χωρίς αντάλλαγμα. Με την με Αριθμ. Απόφασης 74/2020 (ΑΔΑ ΩΑ64ΩΚΕ-6ΙΚ) «Πέρι αποδοχής δωρεάς σύνταξης μελέτης που αφορά υδρογεωλογική έκθεση της αντικατάστασης αρδευτικής γεώτρησης στη θέση «Καλαμποκιές» της Τ.Κ. Παλαιοχωρίου» η Οικονομική επιτροπή του Δήμου Μουζακίου αποφάσισε ομόφωνα την αποδοχή της δωρεάς.

 

Με την με Α.Π. 3753/25-05-2020 ο Σέγγης Κωνσταντίνος του Ηλία κατέθεσε στο Δήμο Μουζακίου τη Μελέτη με τίτλο: «Αντικατάσταση αρδευτικής γεώτρησης στη θέση «Καλαμποκιές» της κτηματικής Περιφέρειας της Τ.Κ. Παλαιοχωρίου της Δ.Ε. Παμίσου του Δ. Μουζακίου της Π.Ε. Καρδίτσας.

 

Η Μελέτη διατίθεται στο Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Μουζακίου (Πληροφορίες Κράβαρη Ευαγγελία τηλ. 2445350125-2445350126) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση αυτής προκειμένου να υποβάλλουν τις παρατηρήσεις τους, εντός 30 ημερών από την ημερομηνία ανάρτησης της παρούσας ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ και στην ιστοσελίδα του Δήμου Μουζακίου.

 

 

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΣΤΑΘΗΣ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Ταχ. Δ/νση     :  Καραϊσκάκη 1

                            ΤΚ 43060, Μουζάκι

Πληροφορίες  : Β. ΦΟΥΚΑΣ

Τηλέφωνο      :  2445350121

 

 

Μουζάκι: 19/05/2020

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

Ο Δήμος Μουζακίου στην  προσπάθεια ανεύρεσης κατάλληλου οικοπέδου για εγκατάσταση Σταθμού Αποσυμπίεσης Φυσικού Αερίου προβαίνει σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αγορά αγροτεμαχίου με τα εξής χαρακτηριστικά:

1.     Εμβαδού τουλάχιστον 3000 τ.μ..

2.     Να έχει πρόσβαση σε δημοτική οδό.

3.     Να βρίσκεται εκτός των ορίων του οικισμού και σε απόσταση τουλάχιστον 100 μ από αυτόν.

4.     Να απέχει τουλάχιστον 300μ από χώρους συνάθροισης κοινού.

5.     Να μην υπάρχει υψομετρική διαφορά από τη δημοτική οδό  από την οποία έχει πρόσβαση.

 

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, τα ακίνητα των οποίων πληρούν όλες τις ως άνω προϋποθέσεις, όπως καταθέσουν αίτηση στον Δήμο Μουζακίου, με συνημμένα:

α) τοπογραφικό σχεδιάγραμμα και

β) τίτλους κυριότητας, μέχρι την Δευτέρα 25 Μαΐου 2020.

 

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

 

 

 

 

ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΣΤΑΘΗΣ