ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22-23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΛΗΣ ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΔΩΝ (Κ20)

Στο Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου διεξάγεται το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Απριλίου 2023, το φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής πάλης εφήβων και Ελευθέρας πάλης εφήβων και νεανίδων (Κ20) με συνδιοργανωτές το Δήμο Μουζακίου – ΝΠΔΔ (Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα), την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας – Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης (ΕΛ.Ο.Π.).

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης με τους αγώνες έχει ως ακολούθως:

          ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗ ΠΑΛΗ: ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023.

Έναρξη αγώνων: 13:00 μμ

Προσέλευση επισήμων: 17:00 μμ

Τελετή έναρξης : 17:30 μμ

Τελικοί αγώνων: 18:00 μμ

          ΕΛΕΥΘΕΡΑ & ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΑΛΗ: ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

Έναρξη αγώνων: 13:00 μμ

Τελικοί αγώνων: 17:30 μμ

 Δικαίωμα Συμμετοχής έχουν:

Α) Αθλητές και αθλήτριες γεννημένοι κατά τα έτη 2003, 2004 & 2005, που είναι εγγεγραμμένοι/νες στο μητρώο της ΕΛ.Ο.Π. και των οποίων τα σωματεία διαθέτουν ειδική αθλητική αναγνώριση στο άθλημα της πάλης, ενώ είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο σωματείων της Γ.Γ.Α..

Β) Αθλητές/τριες γεννημένοι το έτος 2006 με υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα ότι τους επιτρέπει να αγωνιστούν με αθλητές/τριες μεγαλύτερης ηλικίας.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου κ. Θεοφάνης Στάθης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος, ο Ολυμπιονίκης μας κ. Κώστας Θάνος, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Μουζακίου και του ΝΠΔΔ (Αθλητισμός – Πολιτισμός – Νεότητα) κ. Μαρία Καραμπέκου έδωσαν συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Μουζακίου κατά την οποία εξήραν τη σημαντικότητα της διοργάνωσης. Σε αυτή παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Παπακώστας και ο κ. Στέφανος Παπαστεργίου, προπονητής του συμμετέχοντα στη διοργάνωση, συντοπίτη αθλητή πάλης κ. Δημήτρη Παπακώστα.

Ειδικότερα:

Ο Δήμαρχος κ. Θ. Στάθης, δήλωσε υπερήφανος που ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί τόσο μεγάλες διοργανώσεις πανελλήνιας, αλλά και διεθνούς εμβέλειας. «Αυτό το διήμερο, - πρόσθεσε -, η καρδιά της Ελληνορωμαϊκής και της Ελευθέρας πάλης θα χτυπά στο Μουζάκι με εκατοντάδες αθλητές, προπονητές και συνοδούς να συμμετέχουν στους αγώνες. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και είμαστε χαρούμενοι που η περιοχή μας έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οργάνωσή της, προσελκύοντας πολλούς επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να την γνωρίσουν από κοντά». Ο κ. Στάθης καλωσόρισε και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Καρδιτσιώτη Ολυμπιονίκη κ. Κώστα Θάνο, σημαίνων στέλεχος της ΕΛ.Ο.Π., ο οποίος πρωτοστάτησε στο να γίνουν στο Νομό μας και στο Μουζάκι οι φετινοί πανελλήνιοι αγώνες Κ20. Επίσης, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε την Αντιπεριφέρεια για τη στήριξη που παρέχει στο όλο εγχείρημα, αλλά και την Ομοσπονδία διότι εμπιστεύθηκε στο Δήμο Μουζακίου τη διοργάνωση.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Νούσιος, εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίησή του για τη διοργάνωση του φετινού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος πάλης Κ20 στο Νομό μας. Καλωσόρισε στο Μουζάκι όλες/ους τις/τους αθλήτριες/ες, τους προπονητές και τους συνοδούς τους, εκφράζοντας τη βεβαιότητα για την τελική επιτυχία. Όπως είπε, από την πρώτη επαφή που υπήρξε μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, του Δημάρχου Δ. Μουζακίου κ. Θ. Στάθη, του Ολυμπιονίκη κ. Κώστα Θάνου και του ιδίου, το κλίμα ήταν πολύ θετικό και τελικά συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση των αγώνων στο Κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου.  Ο κ. Νούσιος πρότεινε στενότερη συνεργασία με την ΕΛ.Ο.Π. για να διοργανώνονται κάθε χρόνο στους Δήμους του Νομού τέτοιοι μεγάλοι αγώνες.

Ο Ολυμπιονίκης κ. Κώστας Θάνος, εκ μέρους της Ομοσπονδίας ευχαρίστησε το Δήμαρχο Δ. Μουζακίου για τη φιλοξενία του πρωταθλήματος και των αθλητικών αποστολών που συμμετέχουν και τον Αντιπεριφερειάρχη για τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη διοργάνωση. Ο ίδιος επισήμανε ότι το πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης Κ20 είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση στην εν λόγω κατηγορία, όπου θα λάβουν μέρος γύρω στους 250 αθλητές με τους προπονητές, τους συνοδούς και τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής να αυξάνουν το σύνολο των επισκεπτών περίπου στους 350. «Πρόκειται, - επισήμανε ο  Ολυμπιονίκης -, για μια συνεργασία που προάγει τον αθλητισμό και την πάλη, αλλά συμβάλλει κιόλας στην ενίσχυση - ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού που τα τελευταία χρόνια διαγράφει αξιοσημείωτη αναπτυξιακή πορεία στη χώρα και στο εξωτερικό». Ο κ. Θάνος επισήμανε την προσδοκία του, η διεξαγωγή του συγκεκριμένου πρωταθλήματος να αποτελέσει «οδηγό», ώστε να γίνονται κάθε χρόνο στο Νομό Καρδίτσας παρόμοιες διοργανώσεις μεγάλου βεληνεκούς, εθνικού, η και διεθνούς επιπέδου».

Όλοι ευχήθηκαν στις/στους συμμετέχουσες/ντες αθλητριες/ές κάθε επιτυχία και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το επόμενο διάστημα με την πραγματοποίηση νέας αθλητικής γιορτής στην περιοχή μας.  

IMG-a8e2a6d9e4bd3b641e52adfcc12f9d68-V.jpg - 227,55 kB

 

1111111111223.jpg - 650,27 kB

DSC_0016-1-1068x709-1280x720.jpg - 165,04 kB