Τοποθέτηση Δημάρχου Μουζακίου Φάνη Στάθη στην κυβερνητική επίσκεψη των Υπουργών στη Θεσσαλία

Τοποθέτηση Δημάρχου Μουζακίου Φάνη Στάθη στην κυβερνητική επίσκεψη των Υπουργών στη Θεσσαλία

 

 

 

Το μεσημέρι της Πέμπτης 11/01, ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης βρέθηκε στην κυβερνητική επίσκεψη των Υπουργών στη Θεσσαλία. 

 

 

 

Η σύσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Καρδίτσας με αντικείμενο την πορεία ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας και παρουσία εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, Επιμελητηρίων και Συνεταιριστικών Οργανώσεων από ολόκληρη την Θεσσαλία.

 

 

 

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Μουζακίου Φάνη Στάθη στη κυβερνητική επίσκεψη

 

 

 

Ο Δήμαρχος Μουζακίου Φάνης Στάθης επισήμανε την ανάγκη να δοθεί έμφαση στις αποκαταστάσεις των δημοτικών οδικών δικτύων, την αποκατάσταση των αρδευτικών δικτύων, στα τοπικά πολεοδομικά, να δοθεί προτεραιότητα σε χρηματοδοτικά εργαλεία σε πληγέντες Δήμους και επίσης στην αποκατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

 

 

 

«Τέσσερα χρόνια ζούμε πρωτόγνωρες κρίσεις, πρωτόγνωρα φυσικά φαινόμενα αλλά έχουμε και πρωτόγνωρα αντανακλαστικά και πρωτόγνωρη συνεργασία με τους Υπουργούς και τους Υφυπουργούς. Με χαρά άκουσα τον Θοδωρή Λιβάνιο, Υφυπουργό Εσωτερικών, να λέει πριν ότι ένα αίτημα των αγροτών έγινε δεκτό, δηλαδή τα μισθώματα δημοτικών αδειών να μην πληρωθούν για μία χρονιά. Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη, ένα αίτημα που το ζήτησα και εγώ προσωπικά.

 

 

 

Θέλω όμως να θίξω ένα θέμα που το έθιξα και στην προηγούμενη συνάντηση και αφορά το δημοτικό δίκτυο το οποίο είναι εκτός έργων της Περιφέρειας. Δυστυχώς θα είναι σοβαρή παράλειψη να μείνουν έξω τα χωριά μας από αυτές τις μεγάλες εργολαβίες. Εάν με αυτές τις εργολαβίες δεν αποκατασταθούν τα χωριά τώρα, δεν θα αποκατασταθούν ποτέ. Έχουμε το φαινόμενο του Ιανού και το παράδειγμα του Ιανού που τρέξαμε όλοι πάρα πολύ γρήγορα, από εκεί και πέρα υπάρχει ένα θέμα πολύ σοβαρό που θέλω να το δείτε προσωπικά και αν μπορούμε να δούμε άμεσα ποια έργα περιλαμβάνονται σε αυτές τις εργολαβίες, για να σας πούμε τι έχει μείνει απέξω σημαντικό για εμάς.

 

 

 

Κ. Σκυλακάκη με την ευκαιρία της τιμητικής σας παρουσίας σήμερα εδώ, θα ήθελα να δείτε μήπως προτεραιοποιήσουμε τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια στις δικές μας δημοτικές ενότητες, στις πληγείσες δηλαδή περιοχές για να λύσουμε σοβαρά ζητήματα των παλιών γενικών πολεοδομικών σχεδίων. Επίσης αν μπορούμε σε κάποια χρηματοδοτικά εργαλεία να έχουμε προτεραιότητα γιατί θυμάστε οι παλαιότεροι, ότι μετά τον Ιανό είχαμε πει πως θα έχει μια σχετική εύνοια η Καρδίτσα, δυστυχώς αυτή την εύνοια δεν την είδαμε. Θα ήθελα λοιπόν στα χρηματοδοτικά εργαλεία να υπάρχει μια προτεραιότητα στους Δήμους και στη Θεσσαλία που έχει πληγεί, για να μη ζήσουμε αυτό που ζήσαμε με τον Τρίτση.

 

Επίσης ένα πολύ σημαντικό ζήτημα είναι η άρδευση, το πώς θα προλάβουμε την αρδευτική περίοδο. Χρειάζεται να δούμε τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας, τον καθαρισμό καναλιών και τις γεωτρήσεις για να προλάβουν οι αγρότες μας την αρδευτική περίοδο. Αν δεν γίνουν ΑΜΕΣΑ οι παρεμβάσεις, οι αγρότες μας δεν πρόκειται να καλλιεργήσουν φέτος με ότι αυτό συνεπάγεται!

 

 

 

Ακόμη ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του Δήμου μας είναι ο καθαρισμός του Παμίσου και του Μέγα αλλά και η ενίσχυση των αναχωμάτων. Δεν μπορεί με την κάθε νεροποντή οι δημότες μας να αισθάνονται «αθωράκιστοι». Θα πρέπει να επαναφέρουμε το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες μας και είναι κάτι που επιβάλλεται να γίνει χθες.

 

 

 

Επιπλέον, αν και δεν είναι πρωτεύον ζήτημα, θα μπορούσαμε να βρούμε μια μέθοδο με τον κ. Βρούτση, Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, για να λάβουμε χρήματα, για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Αναφέρομαι στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Αγναντερού κυρίως που έχει καταστραφεί ολοσχερώς και του Μουζακίου που έχει επίσης υποστεί σοβαρότατες ζημιές και χρήζει ολικής επισκευής. Είναι πολύ σημαντικό να μπορεί η νεολαία να απασχολείται μετά από όλα αυτά τα προβλήματα.»