Επιστολή του Δημάρχου Μουζακίου κ. Κωτσού για την επικείμενη κατάργηση του ΙΚΑ Μουζακίου

Να αποσαφηνιστούν άμεσα οι προθέσεις του Υπουργείου για την ενδεχόμενη κατάργηση του τοπικού παραρτήματος ΙΚΑ Μουζακίου ζητά με επιστολή του στους αρμόδιους φορείς ο Δήμαρχος Μουζακίου Γεώργιος Κωτσός

Το πλήρες κείμενο της επιστολής που απέστειλε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός στον Υπουργό κ. Λοβέρδο, τον Υφυπουργό κ. Ρόβλια και τους τοπικούς βουλευτές είναι το παρακάτω:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Σε αναστάτωση βρίσκεται η τοπική κοινωνία της περιοχής του Δήμου Μουζακίου, μετά από πληροφορίες, πως στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης των περιφερειακών υπηρεσιών του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ σχεδιάζεται η αναστολή λειτουργιάς του παραρτήματος Μουζακίου

Η προοπτική αυτή αποτελεί μια δυσάρεστη εξέλιξη για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μουζακίου αλλά και της ορεινής Αργιθέας .

Το τοπικό παράρτημα του ΙΚΑ Μουζακίου διαδραματίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματική εξυπηρέτηση των αναγκών ενός μεγάλου πληθυσμού 30.000 και πλέον κατοίκων, καθώς εξυπηρετεί πέρα από το Δήμο Μουζακίου και τους κατοίκους της απομακρυσμένης και ορεινής περιοχής της Αργιθέας.

Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρουμε το πλήθος επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή που τα τελευταία χρόνια γνωρίζει ιδιαίτερη αγροτική , τουριστική αλλά και βιοτεχνική ανάπτυξη.

Ιδιαίτερα όμως εξυπηρετεί στις καθημερινές συναλλαγές τους ασφαλισμένους και κυρίως τους συνταξιούχους μιας ευρύτερης περιοχής πολλών απομακρυσμένων χωριών. Η απομάκρυνση του τοπικού παραρτήματος θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα εξαιτίας των δυσκολιών που υπάρχουν στην μετακίνηση των ανθρώπων (έλλειψη συγκοινωνίας άσχημες καιρικές συνθήκες κλπ)

Πέρα των άλλων η κατάργηση του παραρτήματος του ΙΚΑ, Μουζακίου δημιουργεί ένα ακόμα πρόβλημα στην αγορά και τους επαγγελματίες του τόπου. Δεν κατανοούμε την φιλοσοφία των αρμοδίων στο να καταργήσουν όλες τις αποκεντρωμένες υπηρεσίες (ΔΟΥ -ΙΚΑ ) αντί να τις ενισχύσουν ακόμη περισσότερο ευνοώντας έτσι την περιφερειακή ανάπτυξη

Ζητάμε από την πολιτεία να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση των αποκεντρωμένων υπηρεσιών με στόχο την ενίσχυση και βελτίωση αυτών ώστε οι κάτοικοι της υπαίθρου να απολαμβάνουν καλύτερη και ποιοτικότερη εξυπηρέτηση.»