Σύσκεψη με τον Υφυπουργό κ. Ρόβλια και τους Βουλευτές στο Μουζάκι για ΙΚΑ και ΔΟΥ

Προγραμματίζει ο Δήμος Μουζακίου σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο για την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου

 

Σε ανοιχτή σύσκεψη καλούν όλους τους φορείς και τους πολίτες, την Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ηλίας Γκαραβέλας με θέμα τις επικείμενες εξελίξεις στα θέματα του ΙΚΑ και της ΔΟΥ Μουζακίου. Στη σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο Υφυπουργός κ. Ρόβλιας, οι Βουλευτές του Νομού μας, ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός και η Γ.Γ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γερακούδη.

Η σύσκεψη, αποτελεί συνέχεια των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μουζακίου, και προγραμματίστηκε μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχαν οι κ.κ. Κωτσός και Γκαραβέλας με τους Προϊσταμένους της ΔΟΥ κ. Κατσαρού και ΙΚΑ κ. Σερέτη, όπου ενημερώθηκαν για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά μ' αυτές τις δύο υπηρεσίες.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου Μουζακίου κ. Κωτσού όπου ο προϊστάμενος του ΙΚΑ κ. Σερέτης ενημέρωσε πως έχει έρθει έγγραφο της διοίκησης του ΙΚΑ στην αναπληρώτρια Διευθύντρια του ΙΚΑ Καρδίτσας κ. Μοσχοπούλου όπου ενημερώνουν πως θα κλείσουν 59 από τα 130 υποκαταστήματα του ΙΚΑ σ' όλη τη χώρα και μεταξύ αυτών είναι του Μουζακίου και των Σοφάδων.

Παράλληλα ζητήθηκε από την κ. Μοσχοπούλου έκθεση αναφορικά με τις αποστάσεις των δύο αυτών περιοχών από τα παραμένοντα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, ώστε να αποφασιστεί στη συνέχεια πως θα εξυπηρετηθούν οι πολίτες. Σε επικοινωνία που είχε ο Δήμαρχος Μουζακίου με την κ. Μοσχοπούλου, η τελευταία τον ενημέρωσε πως έκανε πρόταση στη Διοίκηση του ΙΚΑ να ενισχυθούν μ' έναν υπάλληλο ακόμη τα υποκαταστήματα Μουζακίου και Σοφάδων και να παραμείνουν σε λειτουργία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Να σημειώσουμε ότι σήμερα στο ΙΚΑ Μουζακίου υπηρετούν 4 υπάλληλοι.

Από την πλευρά του ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Μουζακίου κ. Κατσαρός ενημέρωσε το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου πως δεν υπάρχει τίποτα το επίσημο αναφορικά με την επικείμενη κατάργηση της υπηρεσίας στην οποία σήμερα υπηρετούν 14 υπάλληλοι.