Σύσκεψη στο Δήμο Μουζακίου με την ΑΝΚΑ για τον καλύτερο προγραμματισμό

 

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο Δήμο Μουζακίου παρουσία του Διευθυντή της ΑΝΚΑ κ. Μπέλη με στόχο τον καλύτερο προγραμματισμό δράσεων και ενεργειών για την καλύτερη οργάνωση του Καλικρατικού Δήμου.

Συζητήθηκαν θέματα όπως το Επιχειρησιακό πρόγραμμα, οι συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων, η Τεχνικοοικονομική Μελέτη για τη ΔΕΥΑ, κατάρτιση ΟΕΥ, Διαχείριση του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι κλπ

Επίσης ζητήθηκε από το Δήμο να αναλάβει η ΑΝΚΑ την επεξεργασία προτάσεων για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας που υπάρχει στο Δήμο Μουζακίου, όπως επίσης και η οργάνωση της τοπικής αγοράς αγροτικών προϊόντων της Λοξάδας και το Κόμπελου και που αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα LEADER.

Άλλα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση ήταν

· η οργάνωση παραγωγικών δικτύων με κατανομή δράσεων σε κάθε Δημοτική Ενότητα ανάλογα με το παραγωγικό προφίλ του

· Φωτοβολταϊκά στα σχολεία, (θυμίζουμε ότι έχει εγκριθεί από τον ΟΣΚ η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στα δύο γυμνάσια του Μουζακίου)

· Ψηφιακή Σύγκλιση, αξιοποίηση υποδομών του Δήμου και της ΤΕΔΚ

· Αξιοποίηση της αστικής βιομάζας (κλαδονομή), υπολείμματα διαχείρισης δασών και αλσυλίων

· «Εξυπνο Σχολείο»

· Αξιοποίηση του επιχειρησιακού προγράμματος της ΝΑ για το ποδήλατο κλπ

Μετά τη σύσκεψη ο Δήμαρχος κ. Κωτσός επεσήμανε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας του Δήμου με την ΑΝΚΑ για την προώθηση καινοτόμων δράσεων και για την καλύτερη δυνατή οργάνωση του Νέου Δήμου Μουζακίου. Εξ' αυτού του λόγου θεσπίστηκε εβδομαδιαία κοινή σύσκεψη του Δήμου με την ΑΝΚΑ για τον καλύτερο συντονισμό όλων των παραπάνω δράσεων.