Σύσκεψη με τον Αντιπεριφερειάρχη για τον κόμβο Ριζοβουνίου - Αρτεσιανού

Σύσκεψη στο γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τσιάκου πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία των Δημάρχων Καρδίτσας κ. Παπαλού, Μουζακίου κ. Κωτσού και της Μηχανικού της Διεύθυνησης Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας κ. Πετσιά, με θέμα τις παρακάμψεις Ριζοβουνίου και Αρτεσιανού.
Εκείνο που απασχόλησε τη σύσκεψη ήταν το πρόβλημα που δημιουργείται με την επικοινωνία των κατοίκων με τα χωράφια τους η οποία αποκόπτεται λόγω του κλειστού αυτοκινητόδρομου, που προβλέπεται στη μελέτη.
Για να αποφεύγεται η μετακίνηση των αγροτικών μηχανημάτων σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων μέχρι τον προβλεπόμενο κόμβο ζητήθηκε από την Περιφέρεια η κατασκευή υπόγειας διάβασης τόσο στο Ριζοβούνι, όσο και στο Αρτεσιανό προκειμένου να διευκολυνθεί η επικοινωνία των αγροτών με τα κτήματά τους.
Στη σύσκεψη κλήθηκε και ο μελετητής του έργου κ. Πιστρίκας και του τέθηκαν υπ’ όψιν οι προβληματισμοί των δύο Δημάρχων και του ζητήθηκε από την υπηρεσία η εξέταση των λύσεων στο παραπάνω πρόβλημα.
Στο μεταξύ από το Δήμο Μουζακίου εστάλη το παρακάτω έγγραφο στην «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ      Δ/ΝΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟΥ»



ΘΕΜΑ: «Παρακάμψεις Αρτεσιανού και Ριζοβουνίου στην Ε.Ο Καρδίτσα-Τρίκαλα»  

Σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε την κατασκευή οχετού διαστάσεων 4.5μ Χ 5.00μ στην παράκαμψη του Ριζοβουνίου μεταξύ των δύο κόμβων για την διέλευση των αγροτικών μηχανημάτων των δημοτών.

Είναι απαραίτητη η κατασκευή του συγκεκριμένου οχετού για την διευκόλυνση της κίνησης  των αγροτών και την ομαλή διέλευσή τους στις αγροτικές περιοχές του οικισμού.
Επίσης, είναι απαραίτητη η κατασκευή παράπλευρου δικτύου απορροής ομβρίων υδάτων της παράκαμψης λόγω της στασιμότητας μεγάλης ποσότητας νερού στην περιοχή.


Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Κωτσός