Το δρόμο Λαζαρίνα - Μουζάκι επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γιώργος Κωτσός

Επιτέλους το έργο ολοκληρώνεται μετά από μεγάλη καθυστέρηση

Το έργο  της  κατασκευής του υπολοίπου δρόμου Μουζακίου Λαζαρίνας επισκέφθηκε χθες ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός δεδομένου ότι το έργο ξεκίνησε να κατασκευάζεται μετά από μεγάλο διάστημα καθώς έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα των ιδιοκτησιών που υπήρχαν με τη διευθέτηση των σχετικών απαλλοτριώσεων.
Ο ανάδοχος του έργου κ. Χατζηγάκης  άρχισε ξανά τις χωματουργικές εργασίες για το τμήμα που υπολείπεται από τη θέση «Επισκοπή» του Μουζακίου μέχρι τον κόμβο της εισόδου της πόλης, όπως επίσης και την πλακόστρωση των πεζοδρομίων που οδηγούν προς το γήπεδο και το ξενοδοχείο του Λάπα.


Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΑΠΝΑ 2 υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ως φυσικού διαδόχου της ΝΑ και ξεκίνησε να κατασκευάζεται από το 2005. Την πρώτη χρονιά κατασκευάστηκε το τμήμα από τη Λαζαρίνα μέχρι τη θέση Επισκοπή και στη συνέχεια σταμάτησαν οι εργασίες κατ’ αρχήν λόγω εμπλοκής της αρχαιολογικής υπηρεσίας και στη συνέχεια λόγω των απαλλοτριώσεων που έπρεπε να διευθετηθούν.
Τώρα απ’ ότι διαφαίνεται έχουν ξεπεραστεί τα ζητήματα που καθυστέρησαν σημαντικά το έργο και ο ανάδοχος δουλεύει εντατικά για την ολοκλήρωσή του.

«Ένα σημαντικό έργο για το Δήμο Μουζακίου απ’ ότι διαφαίνεται οδεύει στην ολοκλήρωσή του καθώς ο ανάδοχος του έργου έχει εγκατασταθεί ξανά και συνεχίζει τις εργασίες του δρόμου Μουζακίου Λαζαρίνας.» δηλώνει ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.
Στο ίδιο έργο είναι ενταγμένος και ο κόμβος εισόδου του Μουζακίου από την πλευρά της Πύλης και της Λαζαρίνας που αναμένεται και αυτός να ολοκληρωθεί σύντομα από τον ίδιο ανάδοχο. Ο κόμβος που μελετήθηκε από το Δήμο Μουζακίου θα είναι κυκλικός και θα ρυθμίζει τις κυκλοφορίες των δρόμων Μουζακίου Τρικάλων, και Μουζακίου Πύλης καθώς και τις εισόδους και εξόδους αυτών των οδών προς την πόλη του Μουζακίου.