Να μην καταργηθεί το Ειρηνοδικείο Μουζακίου


Επιστολή έστειλε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός στον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Καστανίδη

Η μία κατάργηση διαδέχεται την άλλη για τους περιφερειακούς Δήμους της χώρας μας, καθώς μετά τη δρομολογούμενη κατάργηση του ΙΚΑ και της ΔΟΥ Μουζακίου τώρα σειρά έχει το Ειρηνοδικείο της περιοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει γίνει ήδη πρόταση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης για κατάργηση του Ειρηνοδικείου Μουζακίου και εξυπηρέτηση των κατοίκων από το αντίστοιχο της Καρδίτσας και εξ’ αυτού του λόγου ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον Υπουργό κ. Καστανίδη με κοινοποίηση στους τοπικούς κοινοβουλευτικούς μας εκπροσώπους.
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Σε αναστάτωση βρίσκεται η τοπική κοινωνία της περιοχής του Δήμου Μουζακίου και του Δήμου Αργιθέας, μετά από πληροφορίες, πως επίκειται κατάργηση του Ειρηνοδικείου Μουζακίου
Η προοπτική αυτή αποτελεί μια ακόμη  δυσάρεστη εξέλιξη για την ευρύτερη  περιοχή του Δήμου Μουζακίου  αλλά και της ορεινής Αργιθέας και σίγουρα θα οδηγήσει σε περαιτέρω απαξίωση της υπαίθρου  .
Το Ειρηνοδικείο διαδραματίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην αποτελεσματική εξυπηρέτηση των δικαστικών αναγκών ενός μεγάλου πληθυσμού 30.000 και πλέον κατοίκων, καθώς εξυπηρετεί πέρα από το Δήμο Μουζακίου και τους κατοίκους της απομακρυσμένης και ορεινής περιοχής της Αργιθέας.
Πιθανή κατάργηση του Ειρηνοδικείου Μουζακίου θα αναγκάζει καθημερινά δεκάδες δημότες του Δήμου Μουζακίου και του Δήμου Αργιθέας να εξυπηρετούνται στη Καρδίτσα με προφανή την οικονομική επιβάρυνσή τους και την απώλεια χρόνου από τη μετακίνησή τους. Η επιβάρυνση θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη για τους πολίτες των ορεινών Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας και  της Αργιθέας που θα αναγκάζονται να καλύπτουν αποστάσεις πολλών χιλιομέτρων και σε δύσβατο οδικό δίκτυο προκειμένου να εξυπηρετηθούν από το Ειρηνοδικείο Καρδίτσας
Εκτίμησή μας είναι πως η κατάργηση του Ειρηνοδικείου Μουζακίου θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση της περιφέρειάς μας και σίγουρα δεν συμβάλει στην ουσιαστική μετεξέλιξη του Δήμου Μουζακίου σε τοπικό κυβερνείο όπως ευαγγελιζόταν η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη.
Σας παρακαλούμε να εξετάσετε το όλο ζήτημα με τη δέουσα ευαισθησία και προσοχή που απαιτούν οι ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής μας (ορεινή, δύσβατη, μεγάλη έκταση, δύσκολο οδικό δίκτυο κλπ).»

Ο Δήμαρχος
Γιώργος Κωτσός