Συνεργασία του Δήμου Μουζακίου με την περιοχή του Clermont Ferrand της Γαλλίας

Συνεργασία στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EUROPE FOR CITIZENS προωθούν από κοινού ο Δήμος Μουζακίου με την περιοχή του Clermont Ferrand της Γαλλίας και γι’ αυτό το λόγο ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός συναντήθηκε με στελέχη της αυτοδιοίκησης της παραπάνω περιοχής, όπως επίσης και με καθηγητές του τοπικού Πανεπιστημίου.
Τα πεδία της συνεργασίας που εξετάζονται είναι η επιχειρηματικότητα, η εκπαίδευση, το περιβάλλον, η αγροτοκτηνοτροφία και η κοινωνική συνοχή.
Εδώ να επισημάνουμε ότι η συνεργασία των δύο περιοχών έχει ξεκινήσει από το 2009, όταν ομάδα Γάλλων αυτοδιοικητικών και πανεπιστημιακών με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας οργάνωσαν στο Μουζάκι συνέδριο με θέμα την περιφερειακή ανάπτυξη και την υποδοχή νέων κατοίκων στις αγροτικές περιοχές.
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός, το 2010, ήταν εισηγητής στο Παγκόσμιο Συνέδριο που οργάνωσε το Γαλλικό Πανεπιστήμιο, στο Clermont Ferrand, όπου παρουσίασε την αναπτυξιακή στρατηγική που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια στην περιοχή Μουζακίου Αργιθέας και που έχει να παρουσιάσει θαυμαστά αποτελέσματα με τις ιδιωτικές επενδύσεις να ξεπερνούν τα 50 εκατομμύρια ΕΥΡΩ.
«Τώρα στόχος μας είναι να εξειδικεύσουμε και να εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας με την περιοχή του Clermont Ferrand. Θα επιδιώξουμε μέσα από την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων να δώσουμε τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες, κτηνοτρόφους, αγρότες, μαθητές κλπ του Δήμου Μουζακίου να γνωρίσουν από κοντά την Ευρωπαϊκή Πραγματικότητα αποκομίζοντας έτσι σημαντικές εμπειρίες, οι οποίες θα τους φανούν χρήσιμες στη δραστηριότητά τους.
Είμαστε πολύ τυχεροί που αυτό μας το εγχείρημα το υποστηρίζει τόσο το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας και εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Καθηγητή κ. Γούσιο, όσο και το Πανεπιστήμιο του Clermont Ferrand. Είμαι βέβαιος πως απ’ αυτή τη συνεργασία θα προκύψουν σημαντικά οφέλη τόσο για το Δήμο Μουζακίου όσο και για την περιοχή του Clermont Ferrand» επεσήμανε μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός