Ολοκληρώνεται ο κόμβος εισόδου του Μουζακίου από την πλευρά της Πύλης

Ολοκληρώνονται οι εργασίες κατασκευής του κόμβου εισόδου του Μουζακίου από την πλευρά της Πύλης, καθώς ο ανάδοχος του έργου εκτελεί τις τελευταίες εργασίες διαμόρφωσής του.
Η κατασκευή του κόμβου εντάσσεται στο έργο της βελτίωσης της Οδού Λαζαρίνα Μουζακίου που χρηματοδοτείται από το ΕΑΠΝΑ (Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης).
Με την ολοκλήρωση του κόμβου θα διευθετηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο όπου διασταυρώνονται οι δρόμοι Μουζακίου – Τρικάλων, Μουζακίου – Λαζαρίνας και η είσοδος προς την πόλη του Μουζακίου των δύο αυτών οδικών συνδέσεων.
Είναι ο δεύτερος κόμβος εισόδου που κατασκευάζεται στο Μουζάκι, μετά το κόμβο της εισόδου από την Καρδίτσα μετά τη νέα γέφυρα του Μουζακίου, που χρηματοδοτήθηκε από το Ειδικό Πρόγραμμα της Αυτοδιοίκησης με φορέα υλοποίησης το Δήμο Μουζακίου.
Παράλληλα ο Δήμος Μουζακίου ενέταξε στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων του 2009 την κατασκευή κόμβου στην είσοδο του Μουζακίου από την πλευρά της Αργιθέας με προϋπολογισμό 270,000  ΕΥΡΩ, Το έργο έχει ήδη δημοπρατηθεί και ο ανάδοχος του έργου αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες του αμέσως μετά το Πάσχα.
Το έργο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μουζακίου κ Καλαμπαλίκη και συζήτησαν με τον εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρείας τις παρατηρήσεις και τα προβλήματα που πρέπει να λυθούν ώστε ο κόμβος να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και κυρίως χωρίς προβλήματα.
«Με την κατασκευή των δύο κόμβων των εισόδων του Μουζακίου από την Πύλη και την Αργιθέα σε συνδυασμό με την ήδη κατασκευασμένο κόμβο της εισόδου από την Καρδίτσα ολοκληρώνουμε τις παρεμβάσεις μας στις εισόδους της πόλης του Μουζακίου μέσα από σύγχρονους και λειτουργικούς οδικούς κόμβους και ταυτόχρονα αναβαθμίζουμε την αισθητική τους» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός και συνέχισε: «Οι οδηγοί που κινούνται στον κόμβο θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς ακολουθείται κυκλική πορεία και επιβάλλεται να συμμορφώνονται με τα σήματα που ρυθμίζουν την κυκλοφορία, ώστε να αποφευχθούν ατυχήματα»