Συνάντηση Χρ. Καρέτσου και Γ. Κωτσού στο χώρο προς αξιοποίηση ο σιδηροδρομικός σταθμός Φαναρίου

Τους τρόπους αξιοποίησης του εγκαταλελειμμένου σιδηροδρομικού σταθμού Φαναρίου συζήτησαν ο αντιπρόεδρος της ΓΑΙΑΟΣΕ Χρήστος Καρέτσος και ο Δήμαρχος Μουζακίου Γιώργος Κωτσός στη συνάντηση που είχαν χθες στο χώρο του σταθμού. Στόχος του ΟΣΕ είναι να αξιοποιήσει την ακίνητη περιουσία του είτε μέσω των δήμων είτε μέσω ιδιωτών.

Στην κατεύθυνση αυτή ο αντιπρόεδρος της ΓΑΙΑΟΣΕ-εταιρείας που διαχειρίζεται την περιουσία του ομίλου-συντοπίτης κ. Καρέτσος, εξετάζει τα διαθέσιμα κτίρια και διερευνά το ενδιαφέρον που υπάρχει.

Οι πρώην σιδηροδρομικοί σταθμοί Φαναρίου και Ορφανών που εδώ και αρκετά χρόνια δεν χρησιμοποιούνται αποτελούν τους πρώτους στόχους για την αξιοποίηση της περιουσίας του οργανισμού στο νομό μας. Τα υπάρχοντα κτίρια των δυο σταθμών αποτελούν σύμφωνα με τους ειδικούς πρότυπα και ορόσημα από άποψη αρχιτεκτονικής δομής.

Στη χθεσινή συνάντηση οι κ. Καρέτσος και Κωτσός εξέτασαν όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για αξιοποίηση του σιδηροδρομικού σταθμού Φαναρίου.

Το ζητούμενο σε αυτή τη φάση είναι να υπάρξει ενδιαφέρον. Εφόσον αυτό καταγραφεί η αξιοποίηση θα προχωρήσει είτε μέσω των δήμων είτε μέσω ιδιωτών με τους οποίους θα συναφθούν πολυετείς συμβάσεις παραχώρησης έναντι χαμηλού αντιτίμου. Η υποχρέωσή τους θα είναι να ανακαινίσουν και να λειτουργήσουν τους σταθμούς. Ο κ. Καρέτσος τόνισε ότι οι σταθμοί αυτοί θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ως χώροι αναψυχής, ως χώροι προβολής και προώθησης τοπικών προϊόντων ή ως χώροι στέγασης ντόπιων συνεταιρισμών προκειμένου να εκθέτουν τα προϊόντα τους.

Από την πλευρά του ο κ. Κωτσός στάθηκε στα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του κτιρίου τα οποία αποτελούν το συγκρητικό πλεονέκτημά του αλλά και στο κομβικό σημείο στο οποίο βρίσκεται. Ο ίδιος τόνισε ότι και ο δήμος θα μπορούσε να εμπλακεί στην αξιοποίηση του χώρου μέσω πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς ιδιώτες είτε αξιοποιώντας κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Στην επίσκεψη ήταν παρών και ο πρόεδρος φίλων του σιδηροδρόμου κ. Κ. Αντωνίου. Ανάλογη συνάντηση προγραμματίζεται και στο σταθμό Ορφανών με το δήμαρχο Παλαμά Κώστα Παλαμά.