Πρωτομαγιά στη Λαζαρίνα


O Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Μουζακίου σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο της Λαζαρίνας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαζαρίνας διοργάνωσαν για πρώτη φορά φέτος στο πανέμορφο δάσος του χωριού εκδηλώσεις τη μέρα της Πρωτομαγιάς, δίνοντας την ευκαιρία στους δημότες του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής να απολαύσουν την ημέρα μέσα σ’ ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.
Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δεν  στάθηκαν ικανές να εμποδίσουν τη συμμετοχή πάρα πολλών δημοτών, οι οποίοι πέρασαν μία αξέχαστη ημέρα σε μία περιοχή που στο παρελθόν συγκέντρωνε εκατοντάδες επισκέπτες την ίδια ημέρα.
«Στόχος μας είναι να καθιερώσουμε την ημέρα της Πρωτομαγιάς στη Λαζαρίνα και να δώσουμε τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας, να απολαμβάνουν τη γιορτή σ’ ένα όμορφο φυσικό και  οργανωμένο περιβάλλον» δήλωσε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Μουζακίου κ. Στάθης.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Λαζαρίνας κ. Σκρέτας αφού ευχαρίστησε το Δήμο Μουζακίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Λαζαρίνας  για τη βοήθεια που παρείχαν να διοργανωθεί η ημέρα της Πρωτομαγιάς στο χωριό, επεσήμανε: «έγινε η αρχή που είναι το ήμισυ του παντός και το σημαντικό είναι πως  παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, γεγονός που μας δίνει κουράγιο ώστε να προχωρήσουμε με ακόμη πιο τολμηρά βήματα την επόμενη χρονιά, για να καθιερώσουμε τη Λαζαρίνα ως ένα οργανωμένο χώρο όπου οι συμπολίτες μας θα μπορούν να γιορτάσουν κοντά στη φύση.»
Εδώ να σημειώσουμε πως αξιοσημείωτη ήταν και η εθελοντική εργασία πολλών νέων του χωριού ώστε να διαμορφωθεί και να καθαριστεί ο χώρος.
Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φροξυλιάς, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μηνίτσιος και Τσιρογιάννη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Τόλια, Μπαλατσός και Καρανίσας όπως και πάρα πολλοί δημότες που άδραξαν την ευκαιρία να γιορτάσουν κοντά στη φύση.