Συνεχίστηκαν οι συναντήσεις με τους Αγρότες της Μαγουλίτσας

Στόχος η δημιουργία οργάνωσης παραγωγών στο Δήμο Μουζακίου


Συνεχίστηκαν οι συναντήσεις με τους Αγρότες της Μαγουλίτσας

Η ενημερωτική εκστρατεία που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Μουζακίου με τελικό σκοπό τη δημιουργία Οργάνωσης Παραγωγών στην περιοχή, συνεχίστηκε την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011 στην Μαγουλίτσα.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός  Γεώργιος, η Αντιδήμαρχος Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Τσιρογιάννη Φανή, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαγουλίτσας κ. Σπανός Κων/νος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Μουζακίου κ. Φροξυλιάς Βάιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Καρανίσας Αντώνης και Μπαλατσός Αθανάσιος, ο τοπικός σύμβουλος κ. Βάιος Μπαλατσός, το μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ κ. Παναγόπουλος Γιώργος  καθώς και στελέχη της ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. που παρουσίασαν τη δυνατότητα δημιουργίας οργάνωσης παραγωγών οπωροκηπευτικών στην περιοχή και το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της.   
Οι παριστάμενοι παραγωγοί αφού ενημερώθηκαν για την πρωτοβουλία του Δήμου, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια καθώς πλέον είναι κοινή η αίσθηση ότι κάτι πρέπει να αλλάξει στην παραγωγική ταυτότητα της περιοχής και σίγουρα υπάρχουν δυνατότητες να γίνει αυτό.
Ο Δήμαρχος κ. Κωτσός ανέφερε χαρακτηριστικά “Η στήριξη της αγροτικής παραγωγής αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο μας. Έχουμε αντιληφθεί από την πρώτη στιγμή την αναγκαιότητα αυτή και έχουμε δουλέψει προς αυτή την κατεύθυνση ιδρύοντας την Αντιδημαρχία Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης. Επίσης έχει οργανωθεί και επανδρωθεί με το πλέον κατάλληλο προσωπικό  το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου, ενώ η συνεργασία με την ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε. ενισχύει την όλη προσπάθεια. Η δημιουργία Οργάνωσης Παραγωγών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου αποτελεί στοίχημα για όλους μας και ευελπιστούμε ότι το εγχείρημα αυτό θα τελεσφορήσει. Η υποστήριξη όμως του Δήμου προς τον αγροτικό κόσμο θα είναι συνεχής. Το γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης είναι ανοικτό για όλους ενώ ανάλογες προσπάθειες θα γίνουν και σε άλλους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να συμβάλουμε στην ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι χρειάζονται αλλαγές και διαφορετική φιλοσοφία για να γίνει αυτό και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε.”
Οι ενημερωτικές συναντήσεις θα συνεχιστούν και σε άλλες Τοπικές Κοινότητες με σκοπό να ενημερωθούν όλοι οι παραγωγοί. Σε δεύτερο στάδιο, οι παραγωγοί που εκδήλωσαν αρχικό ενδιαφέρον θα βρεθούν πλέον όλοι μαζί για να τεθούν οι βάσεις για την δημιουργία της Οργάνωσης Παραγωγών.
Πληροφορίες:
Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης Δήμου Μουζακίου, τηλ. 2445041259
Αναπτυξιακή Καρδίτσας ΑΑΕ ΟΤΑ, τηλ. 2441042363


Για το Δήμο Μουζακίου
Γεώργιος Κωτσός
Δήμαρχος