Στο Αγναντερό συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μουζακίου

Ψηφίστηκε η Απογραφή και ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας

Δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον του για το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων που συναποτελούν τον Καλλικρατικό Δήμο Μουζακίου, το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδρίασε την έδρα του πρώην Δήμου Παμίσου, το Αγναντερό, ενώ έπεται και ανάλογη συνεδρίαση στο Φανάρι.


Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου να συνεδριάζει και στις έδρες των πρώην Δήμων Παμίσου και Ιθώμης στέφθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία καθώς το Δημαρχείο Αγναντερού γέμισε με πολίτες που είχαν την επιθυμία να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση και παράλληλα να θέσουν στο Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητήματα που τους απασχολούν. Το προεδρείο μάλιστα έδωσε το λόγο σ’ όλους όσοι επιθυμούσαν να θέσουν ερωτήματα και να καταθέσουν τις απόψεις τους, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη δημοκρατική ευαισθησία που διακρίνει τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Μουζακίου.


«Υλοποιήσαμε μία βασική μας προεκλογική δέσμευση, ότι θα είμαστε ως Δημοτική Αρχή παρόντες σ’ όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Μουζακίου και οφείλω να συγχαρώ τον Πρόεδρο του Συμβουλίου μας, όπως και όλους τους συναδέλφους που συνηγόρησαν στην πρότασή μας να συνεδριάζει το Δημοτικό μας Συμβούλιο και στις έδρες των πρώην Δήμων Παμίσου και Ιθώμης. Εμπεδώνουμε έτσι σ’ όλους τους συμπολίτες μας το αίσθημα της συμμετοχής στα δημοτικά δρώμενα και παράλληλα τους δίνουμε τη δυνατότητα της πρόσβασης στο επίπεδο της λήψης των αποφάσεων για το Δήμο μας. Παράλληλα θέλω να υπενθυμίσω ότι κάθε Πέμπτη επισκέπτομαι τόσο το Αγναντερό όσο και το Φανάρι για να υπάρχει άμεση επικοινωνία μ΄ όλους τους συμπολίτες μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φροξυλιάς επεσήμανε: « Το Δημοτικό μας Συμβούλιο πρωτοπορεί και καινοτομεί στην προσπάθεια που καταβάλλουμε όλες οι παρατάξεις, ώστε να είμαστε στο πλευρό των δημοτών μας σ’ όλα τα μήκη και πλάτη του Νέου Δήμου Μουζακίου. Θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς να είμαστε δίπλα στους δημότες μας και να τους δίνουμε συνεχώς τη δυνατότητα πρόσβασης και συμμετοχής στο ανώτερο επίπεδο λήψης των τοπικών αποφάσεων που είναι το Δημοτικό μας Συμβούλιο».


Όσον αφορά τη συνεδρίαση τα κυριότερα θέματα που εγκρίθηκαν ήταν η απογραφή του Νέου Δήμου Μουζακίου, ο νέος Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας, οι προϋπολογισμοί των της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου καθώς και του Νέου Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας.

Το Σύνολο των Θεμάτων που συζητήθηκαν και πάρθηκαν αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου στο Αγναντερό είναι τα παρακάτω:
1 Έγκριση Πρακτικών συνεδριάσεων ΔΣ              
2 Έγκριση προϋπολογισμού Νομικού Προσώπου
3 Έγκριση Προϋπολογισμού της ΔΗΚΕΜ 2011
4 Περί ψήφισης  Ο.Ε.Υ. του Δήμου
5 Καθορισμός όρων και ωρών λειτουργίας μουσικής σε καταστήματα του Δήμου
6 Συγκρότηση Επιτροπής ΕΚΠΟΤΑ
7 Μίσθωση αποθηκών ΤΚ Χάρματος
8 Εξέταση Αίτησης Γ.Ν. Καραμαρλή
9 Εξέταση Αίτησης της ΑΙΟΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ
10 Επέκταση οικισμού Ελληνοπύργου
11 Σύσταση 10 θέσεων πρακτικής άσκησης σπουδαστών ΤΕι
12 Περί πεζοδρόμησης ή μη τμήματος Λεωφόρου Αντ. Βασιλείου
13 Έγκριση 4ου ΑΠ του έργου: «Βελτίωση Βατότητας οδού από οικισμό νησιά Πευκοφύτου έως ΙΜ Αγ.τράδας Οξυάς Χ.Θ. 7+140-2+834»
14 Έγκριση 2ου ΑΠ του έργου: «Ανάπλαση πλατείας στα ΤΔ Καππά και Πύργου Ιθώμης»
15 Έγκριση 1ου ΑΠ του έργου: «Κατασκευή στάσεων λεωφορείων στα ΤΔ του Δήμου»
16 Έγκριση 1ου ΑΠ του έργου: «Αποκατάσταση ζημιών οδικού Δικτύου στο ΤΔ Φαναρίου»
17 Έγκριση 1ου ΑΠ του έργου: «Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων ΔΔ Μαγουλίτσης»
18 Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «Οδοποία ΔΔ Γελάνθης»
19 Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «Ασφαλτοστρώσεις από θέση Ιβάνη-Παναγιά ΔΔ Πορτής»
20 Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «Βελτίωση δρόμων Κρυοπηγής»
21 Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «Οδοποιία Μουζακίου»
22 Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «Βελτίωση υποδομών Οξυάς»
23 Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «Συντήρηση δασικών δρόμων Ανθοχωρίου»
24 Έγκριση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: «Οδοποιία Δημοτικών Διαμερισμάτων Δήμου Μουζακίου»