Ξεκίνησε ο προληπτικός έλεγχος των γυναικών στο Δήμο Μουζακίου

Την κινητή μονάδα προληπτικού ελέγχου των γυναικών για ζητήματα καρκίνου, που βρίσκεται στο Μουζάκι,  επισκέφθηκε χθες ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Κωτσός και συζήτησε με το προσωπικό που τη στελεχώνει για την πορεία του όλου εγχειρήματος.
Ο κ. Κωτσός ενημερώθηκε πως η προσέλευση των γυναικών είναι ικανοποιητική, ενώ με την πάροδο του χρόνου και με την ενημέρωση που γίνεται με τα φυλλάδια και την αφίσα που εξέδωσε ο Δήμος Μουζακίου, αυξάνεται καθημερινά ο όγκος των εξεταζόμενων γυναικών
Η κινητή μονάδα έχει εγκατασταθεί στο χώρο δίπλα από το Δημαρχείο και οι ενδιαφερόμενες γυναίκες κάνουν δωρεάν προληπτικό έλεγχο για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου μαστού, τραχήλου και μήτρας. Η πλήρης κάλυψη των δαπανών γίνεται  με χορηγία του Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου.

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας και τον Επιστημονικό Διευθυντή κ. Αμπατζόγλου για την πολύ μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν στον τομέα της πρόληψης σ’ ένα ευαίσθητο τομέα όπως είναι η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, της μήτρας και του τραχήλου. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και το ανθρώπινο δυναμικό που στελεχώνει την κινητή μονάδα, καθώς διαπίστωσα άριστη συμπεριφορά και διάθεση να βοηθήσουν όλο το γυναικείο πληθυσμό της περιοχής μας. Γι’ αυτό καλούμε όλες τις γυναίκες να αξιοποιήσουν την εδώ παρουσία της κινητής μονάδας ογκολογίας και να κάνουν τις προληπτικές εξετάσεις δωρεάν. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική δράση στον τομέα της πρόληψης όπου και εμείς ως δημοτική αρχή δίνουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα» τόνισε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.

Οι εξετάσεις γίνονται κατόπιν ραντεβού, το συντονισμό των οποίων έχουν αναλάβει  ο Δήμος Μουζακίου και το Κέντρο Υγείας Μουζακίου και συγκεκριμένα η Επισκέπτρια Υγείας η Αντιδήμαρχος κ. Τσιρογιάννη και π. Αντινομάρχης κ. Βασιλού
Σε όσες από τις γυναίκες που θα εξεταστούν κριθεί απαραίτητη η πραγματοποίηση συμπληρωματικών εξετάσεων (συμπληρωματική μαστογραφική λήψη, λοξή, μεγεθυντική, υπερηχογράφημα,, κυτταρολογική, παρακέντηση δια λεπτής βελόνας κλπ) θα τους δοθεί η δυνατότητα να τις πραγματοποιήσουν στα κεντρικά γραφεία του Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας στην Αθήνα. Και οι συμπληρωματικές εξετάσεις θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Αν σε κάποιες γυναίκες κριθεί απαραίτητη η χειρουργική διερεύνηση του προβλήματος θα τους δοθεί η δυνατότητα εισαγωγής στα συνεργαζόμενα με το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας νοσοκομεία (Αγ. Σάββας, Ιπποκράτειο, Ερυθρός Σταυρός κλπ)

Οι ενδιαφερόμενες γυναίκες μπορούν να πληροφορηθούν για το πρόγραμμα από το Δήμο Μουζακίου στο τηλέφωνο 2445043243 και για να κλείσουν ραντεβού για εξετάσεις στο τηλέφωνο 2445350034