Σημαντικές συναντήσεις στην Αθήνα είχε η διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Μουζακίου

Ιδιαίτερα σημαντικές συναντήσεις στην Αθήνα είχε η διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Μουζακίου για μείζονα ζητήματα που αφορούν την περιοχή.
Ο Δήμαρχος κ. Κωτσός, με  τους επικεφαλείς των μειοψηφιών του δημοτικού συμβουλίου κ.κ. Βλαχογιάννη και Γιώτη και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου κ. Γκαραβέλα επισκέφθηκαν αρχικά τη Γενική Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δρέττα και της έθεσαν το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργείται στην ευρύτερη περιοχή Μουζακίου Αργιθέας λόγω της αναστολής λειτουργίας του παραρτήματος του ΙΚΑ Μουζακίου.
Οι εκπρόσωποι του Δήμου Μουζακίου ανέλυσαν με επιχειρήματα και προτάσεις την αδικία που συντελείται σε βάρος της περιοχής και των κατοίκων, τονίζοντας την ιδιαιτερότητα και τον δυσπρόσιτο μορφολογικό χαρακτήρα κυρίως της περιοχής της Αργιθέας.
Η κ. Γενικός αντιμετώπισε μια ιδιαίτερη κατανόηση το αίτημα των φορέων του Δήμου Μουζακίου και δεσμεύτηκε να θέσει το θέμα στον Υπουργό και τον αρμόδιο υφυπουργό.
Στη συνέχεια η διαπαραταξιακή επιτροπή επισκέφθηκε το Δήμαρχο Πειραιά κ. Μιχαλολιάκο και του έθεσε το ζήτημα της μεταφοράς των οστών του ήρωα του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη στη γενέτειρα του το Μαυρομμάτι.
Επίσης ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός έκανε γνωστή στον κ. Μιχαλολιάκο την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό να δημιουργηθεί ένα δίκτυο πόλεων με αναφορά στη δράση και τη ζωή του μεγάλου Ήρωα της  Ελληνικής επανάστασης και επίσης πρότεινε στο Δήμαρχο Πειραιά τη διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων προς τιμή του Γεωργίου Καραϊσκάκη.
Ο κ. Μιχαλολιάκος ενθουσιάστηκε με τις δύο αυτές προτάσεις, ενώ για το ζήτημα της μεταφοράς των οστών στο Μαυρομμάτι ζήτησε πίστωση χρόνου, ώστε να μελετήσει το όλο θέμα πριν πάρει τις τελικές αποφάσεις.
Τέλος ο κ. Κωτσός, η κ. Βλαχογιάννη και ο κ. Γιώτης επισκέφθηκαν το Διευθυντή του Υπουργού Οικονομικών κ. Βενιζέλου και του ζήτησαν  την παραμονή της ΔΟΥ Μουζακίου στο Μουζάκι, καθώς εξυπηρετεί μία περιοχή με πληθυσμό 25.000 κατοίκων στην οποία ανήκουν οι Δήμοι Μουζακίου και Αργιθέας με πλήθος ιδιαιτεροτήτων, όπως η δυσκολία στη μετακίνηση, απομακρυσμένες ορεινές περιοχές κλπ.
Παρέδωσαν τέλος στον κ. Διευθυντή όλα τα στοιχεία των συναλλαγών της ΔΟΥ Μουζακίου προκειμένου να στοιχειοθετήσουν το αίτημά τους για παραμονή της συγκεκριμένης υπηρεσίας στο Μουζάκι. Από την πλευρά του ο Διευθυντής του γραφείου του κ. Βενιζέλου δεσμεύτηκε να διαβιβάσει το αίτημα της διαπαραταξιακής επιτροπής του Δήμου Μουζακίου στο Γενικό Γραμματέα ώστε να αξιολογηθούν οι ιδιαιτερότητες της περιοχής Μουζακίου Αργιθέας.