Έγγραφο του Δημάρχου Μουζακίου Γεωργίου Κωτσού για το πράσινο σκουλήκι

Έγγραφο απέστειλε ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφορικά με το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει στις βαμβακοφυτείες από το πράσινο σκουλήκι.
Ο κ. Κωτσός επισημαίνει ότι η προσβολή των βαμβακοφυτειών από το πράσινο σκουλήκι τείνει να πάρει διαστάσεις επιδημίας και απαιτείται άμεση επέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Δημάρχου κ. Κωτσού είναι το παρακάτω:




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                         Μουζάκι     22-08-2011
ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ                                    Αριθμ. Πρωτ. : 14.912
ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ                                      
ΠΡΟΣ
Ταχ. Δ)ση: 43060 Μουζάκι                    : Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Πληροφορίες: Αθ. Λιάππας                        ΑΘΗΝΑ
Τηλ. 24450 – 41259                             
FAX 24450 – 49002                                      


ΘΕΜΑ: «Προσβολή από σκουλήκι των βαμβακοφυτειών».

Σας γνωρίζουμε ότι για δεύτερη χρονιά η προσβολή των βαμβακοφυτειών του Δήμου μας από το πράσινο σκουλήκι είναι μεγάλη παρ’ όλα τα μέτρα τα οποία έχουμε πάρει.
Το Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου μας, αλλά και η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας παρ’ όλη την παρακολούθηση της εξέλιξης του πράσινου και ρόδινου σκουληκιού με παγίδες και μετά τους ενδεδειγμένους ψεκασμούς φαίνεται ότι η καταστολή της προσβολής δεν κατέστη εφικτή και η προσβολή να γίνεται επιδημία.
Παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την αποζημίωση των παραγωγών, είτε μέσω του ΕΛ.Γ.Α. (με αλλαγή του κανονισμού αποζημιώσεων), είτε μέσω των κοινοτικών αποζημιώσεων.

Ο  Δήμαρχος
Γεώργιος  Κωτσός