ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΤΕΔΚ κ. ΚΩΤΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ κ. Γιώργος Κωτσός με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινά τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου δηλώνει τα παρακάτω:

«Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θέλω να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου σ’ όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές.
Να έχουν μία χρονιά γεμάτη χαμόγελα, υγεία και επιτυχίες.
Το σχολείο αποτελεί κυψέλη κοινωνικοποίησης, μάθησης και γνώσης και επιβάλλεται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στον αντικειμενικό στόχο που είναι να αποκτήσουν τα περισσότερα εφόδια  ώστε να καταστούν χρηστοί και καλοί πολίτες.
Ιδιαίτερα στα παιδιά της πρώτης δημοτικού εύχομαι το ταξίδι τους μέσα στο σχολείο που ξεκινά τη Δευτέρα να είναι γεμάτο ευχάριστες εμπειρίες και ουσιαστική γνώση.
Στα παιδιά που φέτος το σχολείο τους έκλεισε και θα αναγκαστούν να μετακινηθούν σε διπλανά χωριά και πόλεις προκειμένου να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους, θέλω να τα διαβεβαιώσω ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα υπερβάλει τον εαυτό της και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που  βιώνει, ώστε αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη να έχει τη μικρότερη δυνατή επίπτωση στις επιδόσεις τους
Στους γονείς εύχομαι να είναι γεροί και δυνατοί να αντιμετωπίσουν ένα εκπαιδευτικό σύστημα με πάρα πολλές παθογένειες, το οποίο απαιτεί σημαντικές οικονομικές θυσίες προκειμένου να παιδιά τους να αποκτήσουν το σύνολο των γνώσεων που απαιτούν οι καιροί και που σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζει το σημερινό δημόσιο σχολείο.
Στους εκπαιδευτικούς εύχομαι καλή σχολική χρονιά και να είναι γεμάτοι δύναμη και υπομονή, ώστε να δώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων και των γνώσεών   τους στη μαθητιώσα νεολαία,
Παράλληλα, να ξεπεράσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εκπαιδευτικός κλάδος στη σημερινή πολυποίκιλη κρίση που βιώνει η Ελληνική κοινωνία.
Κυρίως εκείνους τους εκπαιδευτικούς (που φέτος λόγω των πάρα πολλών καταργήσεων σχολικών μονάδων και κατά συνέπεια θέσεων στο νομό μας) που θα αναγκαστούν να φύγουν μακριά από τις οικογένειές του, εύχομαι καλό κουράγιο και υπομονή, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή η πολιτεία θα φροντίσει να αποσπαστούν ή να μετατεθούν κοντά στο σπίτι και τα παιδιά τους.
Στους συναδέλφους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εύχομαι να έχουμε την ικανότητα και τη δυνατότητα να λειτουργήσουμε τις σχολικές μονάδες κάτω από το καθεστώς της δραματικής μείωσης τόσο των λειτουργικών δαπανών, όσο και των συντηρήσεων και επισκευών που επί της ουσίας έχουν πλέον εκμηδενιστεί.
Δυστυχώς για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι το κεντρικό κράτος έχει πάγια τακτική να μεταφέρει αρμοδιότητες (βλέπε μεταφορά μαθητών) στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς τους απαραίτητους πόρους και να μεταθέτει τις δικές του ευθύνες στους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια χωρίς να τους θωρακίζει με τα απαραίτητα μέσα.
Επειδή όμως η αισιοδοξία επιβάλλεται να είναι κυρίαρχο στοιχείο στη ζωή μας είμαι βέβαιος ότι παρόλες τις δύσκολες συνθήκες όλοι μαζί γονείς, εκπαιδευτικοί και Τοπική Αυτοδιοίκηση θα επιτύχουμε το μέγιστο προς όφελος του μέλλοντος της κοινωνίας μας που είναι τα παιδιά μας


Καλή Σχολική Χρονιά σ’ όλες και όλους»