Ενεργειακή Αναβάθμιση - Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων με Εξοικονόμηση Ενέργειας, στον Δήμο Μουζακίου

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                               Μουζάκι    5/12/2023

ΝΟΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ                                                                                    Αριθ. Πρωτ.: 10168

ΔΗΜΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ                                                               

 

 

Περίληψη Διακήρυξης: «Ενεργειακή Αναβάθμιση - Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων με Εξοικονόμηση Ενέργειας, στον Δήμο Μουζακίου»

 

Είδος διαδικασίας: Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με την ανοικτή διαδικασία: Διεθνής Ανοιχτός Ηλεκτρονικός Διαγωνισμός σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 27, του ν.4412/2016 (Οδηγίες 2014/24/ΕΕ, 2014/25/ΕΕ, 2014/23/ΕΕ), με κριτήριο Ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα, από οικονομικής άποψης, προσφορά, βάσει βέλτιστης σχέσης Ποιότητας – Τιμής.

Χρηματοδότηση της Σύμβασης: Η χρηματοδότηση της παρούσας Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών (εφεξής ΣΠΥ), θα γίνει από Ιδίους Πόρους, προερχόμενους από τα Ανταποδοτικά Τέλη του Δήμου. Η δαπάνη για τον Δήμο βαρύνει το κάτωθι Κ.Α.: 20.6279.01 και έχουν γίνει οι σχετικές πολυετείς αναλήψεις υποχρέωσης.  Σχετική Απόφαση: ΑΑΥ 436 – 27.09.2022, με την οποία εγκρίθηκε η διάθεση των πιστώσεων, πολυετών - συνεχιζόμενων υποχρεώσεων του Δήμου για τις αμοιβές Ενεργειακής Αναβάθμισης και η οποία αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο (Διαύγεια), με ΑΔΑ: 6N4OOK-8NI.

Αντικείμενο της Σύμβασης: Αντικείμενο της Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών (εφεξής ΣΠΥ) είναι η: «Ενεργειακή Αναβάθμιση - Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων με Εξοικονόμηση Ενέργειας, στον Δήμο  Μουζακίου». Ο Δήμος προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους σε ηλεκτρονικό Διαγωνισμό με ανοιχτή διαδικασία και με κριτήριο την πλέον συμφέρουσα, από οικονομικής άποψης, προσφορά βάσει της βέλτιστης  σχέσης Ποιότητας – Τιμής, για την ανάδειξη Αναδόχου της Σύμβασης Παροχής Υπηρεσιών (ΣΠΥ) με τίτλο: «Ενεργειακή Αναβάθμιση - Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων, με Εξοικονόμηση Ενέργειας, στον Δήμο Μουζακίου».

Η εκτιμώμενη αξία της ΣΠΥ προκύπτει από την εξοικονόμηση της Ενεργειακής Κατανάλωσης στη διάρκεια των 12 ετών και ανέρχεται στο ποσό των  5.295.450,54    συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% (προϋπολογισμός χωρίς ΦΠΑ:  4.270.524,63 €     - ΦΠΑ: 1.024.925,91 €).  Το σύνολο της προσδιοριζόμενης δαπάνης για την αποπληρωμή της Ενεργειακής Αναβάθμισης καλύπτεται απολύτως από τα εφαρμοζόμενα Ανταποδοτικά Τέλη του Δήμου.

Η Σύμβαση που θα συναφθεί με τον Ανάδοχο αφορά σε υπηρεσίες Ενεργειακής Αναβάθμισης σε χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δώδεκα (12) μήνες. Οι υπηρεσίες Ενεργειακής Αναβάθμισης αφορούν στην εγκατάσταση / αντικατάσταση υλικών με σκοπό την παροχή υπηρεσιών λειτουργίας / συντήρησης του Συστήματος για δώδεκα (12) έτη, μετά την ολοκλήρωση και παραλαβή του έργου της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Συστήματος από την Αναθέτουσα Αρχή.

Δίδεται δικαίωμα ρήτρας αναθεώρησης της ΣΠΥ που θα υπογραφεί, με βάση το άρθρο 132, παρ. 1, περίπτωση α, του ν.4412/2016 όπως αναλυτικά προσδιορίζεται στη συνέχεια της παρούσας.

Από το ποσό εξοικονόμησης της Ενεργειακής Κατανάλωσης θα καλύπτονται οι αμοιβές του Αναδόχου (Σύμβαση Ενεργειακής Απόδοσης - ΣΕΑ), και οι τιμές έχουν υπολογιστεί στο έτος βάσης Ενεργειακής Κατανάλωσης με τιμή / KWh: 0,18 για το αντίστοιχο έτος και το σύνολο της Συμβατικής Περιόδου, όπως προσδιορίζεται αναλυτικά στο Παράρτημα 3 της παρούσης. Σε ό,τι αφορά την υφιστάμενη κατάσταση των υποδομών του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων (Οδοφωτισμός), αυτές περιλαμβάνουν 8.958 Φωτιστικά συμβατικού τύπου.

Η αναβάθμιση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων (Οδοφωτισμός) του Δήμου, σε συνδυασμό με τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και του συνολικού κόστους λειτουργίας θα επιτευχθεί με:

1.   Την εγκατάσταση 8.958 νέων Φωτιστικών σύγχρονης τεχνολογίας τύπου LED, στο σύνολο της γεωγραφικής έκτασης του Δήμου.

2.   Τη λειτουργία «Συστήματος Τηλεελέγχου – Τηλεχειρισμού & Ελέγχου Ενέργειας»: α. σε επίπεδο κόμβου (Pillar), για 8.708 Φωτιστικά Σώματα/Λαμπτήρες/Προβολείς στο Σύστημα Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων και β. σε επίπεδο Φωτιστικού Σώματος, για κατ’ ελάχιστο 250 φωτιστικά σώματα που θα εγκατασταθούν σε δρόμους του Δήμου και θα συνοδεύονται από 250 ασύρματους ελεγκτές.

3.   Τη Λειτουργία Συστήματος Περιοδικής και Επεμβατικής Συντήρησης περιλαμβανομένης και της Βλαβοληψίας.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό 213/2008 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, περί κοινού λεξιλογίου για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Common Procurement Vocabulary - CPV) η σύμβαση ταξινομείται με τον εξής CPV: 50232100-1 «Συντήρηση Εγκαταστάσεων Δημόσιου Φωτισμού»

Αναλυτική περιγραφή του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου της Σύμβασης δίδεται στα Παραρτήματα της Διακήρυξης. 

Οι συμμετέχοντες μπορούν να προσφέρουν για το σύνολο των προβλεπόμενων υπηρεσιών που περιγράφονται στη μελέτη της Διεύθυνσης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών. Οι προσφορές υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους ηλεκτρονικά, μέσω του ΕΣΗΔΗΣ, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα που ορίζει η με αριθ. 10168/5-12-2022 Διακήρυξη, στην Ελληνική Γλώσσα, σε ηλεκτρονικό φάκελο, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στον ν.4412/2016, ιδίως στα άρθρα 36 και 37 και στην κατ’ εξουσιοδότηση και στην κατ’ εξουσιοδότηση της παρ. 5 του άρθρου 36 του ν.4412/2016 εκδοθείσα υπ΄ αριθμ. 64233/08.06.2021 (Β΄2453/ 09.06.2021) Κοινή Απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης με θέμα «Ρυθμίσεις τεχνικών ζητημάτων που αφορούν την ανάθεση των Δημοσίων Συμβάσεων Προμηθειών και Υπηρεσιών με χρήση των επιμέρους εργαλείων και διαδικασιών του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ)», εφεξής «Κ.Υ.Α. ΕΣΗΔΗΣ Προμήθειες και Υπηρεσίες.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με χρήση της πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ) μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr.

Ημερομηνία & Ώρα Λήξης  Υποβολής Προσφορών

31/1/2022 & ώρα Ελλάδας 15:00

Ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής Αποσφράγισης Προσφορών

8/2/2022 & ώρα Ελλάδας 10:00

Το πλήρες σώμα της Διακήρυξης βρίσκεται διαθέσιμο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του Δήμου: https://www.mouzaki.gr/, στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων (Κ.Η.Μ.ΔΗ.Σ.) που τηρείται στην διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr  και στο ΕΣΗΔΗΣ.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ

Θεοφάνης Στάθης