Συνάντηση με τον Πρέσβη του Βιετνάμ στο Μουζάκι

Την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου ο Δήμος Μουζακίου φιλοξενεί τον Πρέσβη του Βιετνάμ κ. VU BINH στο Μουζάκι. Ο κ. Πρέσβης συνοδευόμενος από στελέχη της πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ στην Ελλάδα επισκέπτεται το Μουζάκι αποδεχόμενος την πρόσκληση του Δημάρχου κ. Γεώργιου Κωτσού προκειμένου να διευρυνθεί η συνεργασία που ξεκίνησε εδώ και καιρό, τόσο στον τομέα του βάμβακος όσο και στο νευραλγικό για την περιοχή τομέα του Ξύλου – Επίπλου.

Ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Κωτσός στα πλαίσια της εξωστρεφούς πολιτικής που έχει αναπτύξει το Μουζάκι, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής παραγωγής αλλά και την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων, προωθεί την πολυεπίπεδη συνεργασία με άξονα τον Δήμο τόσο με τις τοπικές επιχειρήσεις όσο και με τους εκπαιδευτικούς και εμπορικούς φορείς.

Ως αποτέλεσμα της εξωστρεφούς πολιτικής και σε συνέχεια της προηγούμενης επιτυχημένης τεχνικής σύσκεψης τον Σεπτέμβριο στα γραφεία της Πρεσβείας του Βιετνάμ στην Αθήνα ο Δήμος Μουζακίου οργανώνει διήμερο επαφών και συναντήσεων του πρέσβη κ. VU BINH στην περιοχή μας. Ο στόχος είναι να γίνουν επαφές και να γνωρίσει ο κ. Πρέσβης το δυναμικό του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τμήμα Γεωπονίας, τις εγκαταστάσεις και τα στελέχη του Κέντρου Ταξινόμησης Βάμβακος αλλά και Βαμβακοπαραγωγούς και Εκκοκκιστές προκειμένου να προκύψουν συνεργασίες και συνέργειες πάνω στο Βαμβάκι και την μηχανική καλλιέργειά του που τόσο καλά γνωρίζει και εφαρμόζει η περιοχή μας.

Επιπλέον θα δοθεί η ευκαιρία στον κ. Πρέσβη να συναντηθεί με καθηγητές από το ΤΕΙ Θεσσαλίας τμήμα Ξύλου και Επίπλου αλλά και επιχειρηματίες του τομέα Ξύλου και Επίπλου προκειμένου να γίνει η απαρχή ενός ουσιαστικού καναλιού επικοινωνίας και συνεργασίας με αντίστοιχες επιχειρήσεις και εκπαιδευτικά ιδρύματα του Βιετνάμ.

Τέλος ο κ. Πρέσβης θα έχει την ευκαιρία να συναντήσει εκπροσώπους του εμπορικού συλλόγου Μουζακίου, του συνεταιρισμού στέβιας, της πανελλήνιας ένωσης εκκοκκιστών ενώ στο περιθώριο των συναντήσεων εργασίας θα έχει συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό.

Το αναλυτικό πρόγραμμα συναντήσεων και επαφών του πρέσβη κ. VU BINH στην περιοχή μας περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

Τετάρτη, 13-11-2013
11:00    Άφιξη στο Βόλο, Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γεωπονικής Σχολής του  Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δρ. Σφουγγάρη Αθανάσιο.
Ξενάγηση στη σχολή και συζήτηση για προοπτικές συνεργασίας, ανταλλαγές φοιτητών, επιστημονική κατάρτιση για την καλλιέργεια Βάμβακος, κλπ.
14:00     Άφιξη στην Καρδίτσα, Συνάντηση στο ΤΕΙ Ξύλου και Επίπλου με τους  καθηγητές Δρ. Νταλό Γεώργιο, Δρ. Σκαρβέλη Αθανάσιο κ.α.
Ξενάγηση στη σχολή και συζήτηση για προοπτικές συνεργασίας, ανταλλαγές φοιτητών, επιστημονική κατάρτιση, κλπ.
17:30     Άφιξη στο Μουζάκι, επίσκεψη στη Βιοτεχνία ξύλου του κ. Τσίγκα
19:00    Συνάντηση με Βιοτέχνες Ξύλου – Επίπλου της περιοχής του Μουζακίου και
συζήτηση για προοπτικές συνεργασίας

Πέμπτη, 14-11-2013
09:00    Άφιξη στο Κέντρο Ταξινόμησης Βάμβακος (Καρδίτσα), Συνάντηση με τον
Δρ. Μωχάμετ Νταράουσε.
Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και  παρουσίαση της λειτουργίας του.
10:15     Επίσκεψη στο εκκοκκιστήριο βάμβακος «Καφαντάρης-Παπακώστας».
Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και  παρουσίαση της λειτουργίας του.
11:15     Αναχώρηση για Κόμπελο, επίσκεψη σε καλλιέργεια βάμβακος.
Επίδειξη μηχανημάτων καλλιέργειας βάμβακος.
13:00     Συνάντηση με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Εκκοκκιστών στο Μουζάκι

Κατά το διήμερο επαφών και συναντήσεων στην περιοχή μας ο πρέσβης κ. VU BINH θα συνοδεύεται από τον Δήμαρχο Μουζακίου κ. Κωτσό Γεώργιο καθώς και στελέχη του Δήμου.