ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΟΛΛΑΝΔΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ HVA

 

Συνάντηση με τον Διευθύνων Σύμβουλο της Ολλανδικής Εταιρείας HVA κ.Μιλτιάδη Γκουζούρη, πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης (14/05) η επιτροπή Φράγματος Μουζακίου.

Ο Δήμαρχος κ.Θεοφάνης Στάθης υποδέχτηκε τον κ.Μιλτιάδη Γκουζούρη στο Δημαρχείο Μουζακίου για να μιλήσουν σχετικά με τον σχεδιασμό του Φράγματος Μουζακίου αλλά και για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας με βάση το Master Plan της Ολλανδικής Εταιρείας.

«Υποδεχτήκαμε σήμερα στο Μουζάκι τον κ.Μιλτιάδη Γκουζούρη καθώς όπως όλοι γνωρίζετε συστήσαμε επιτροπή για το Φράγμα Μουζακίου. Είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να μας αναπτύξει τον σχεδιασμό και τη μελέτη της Ολλανδικής εταιρείας. Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε και να δούμε την προοπτική της ανασυγκρότησης του Μουζακίου αλλά και όλης της Θεσσαλίας. Φυσικά πρωτεύον έργο είναι το Φράγμα Μουζακίου, το οποίο βρίσκεται μέσα στην Ολλανδική μελέτη», δήλωσε ο κ.Θεοφάνης Στάθης.

Από την πλευρά του, ο κ.Μιλτιάδης Γκουζούρης ευχαρίστησε την επιτροπή για τη συνεργασία και ανέφερε χαρακτηριστικά πως το Φράγμα Μουζακίου βρίσκεται σε προτεραιότητα.

«Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμαρχο για τη φιλοξενία σήμερα εδώ. Έχουμε έρθει για να συζητήσουμε με την επιτροπή του Φράγματος Μουζακίου, καθώς το έχουμε συμπεριλάβει ως κάτι που πρέπει να γίνει για να μπορεί να θωρακιστεί η περιοχή και επίσης για να υπάρχει περισσότερο διαθέσιμο νερό για τις ανάγκες άρδευσης και ύδρευσης. Παράλληλα έχουμε ολοκληρώσει το Master Plan, το οποίο είναι γενικής αποδοχής. Η Κυβέρνηση μαζί με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας προχωρούν τα βήματα με έναρξη υλοποίησης αυτών που προτείνουμε στο Master Plan. Ακολουθούν τα έργα ορεινής υδρονομίας, οπότε και το Φράγμα Μουζακίου είναι ένα απαραίτητο στοιχείο μέσα σε όλα αυτά. Στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στον κάμπο όπου θα γίνουν οι διανοίξεις των ποταμών και όλα τα έργα που έχουμε προδιαγράψει, τα κανάλια παράκαμψης και οι ενισχύσεις σε αναχώματα. Το Φράγμα Μουζακίου είναι στις πρώτες προτεραιότητες», είπε μεταξύ άλλων ο κ.Γκουζούρης.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν τα μέλη της επιτροπής του Φράγματος Μουζακίου κ. Σωτήρης Φωτίου, κ. Δημήτρης Θεολόγης και κ.Δημήτρης Κουτρουμάνος, αλλά και οι Αντιδήμαρχοι κ.Λίνα Αγγελάκη, κ.Κώστας Σκρέτας και κ.Γιώργος Παπακώστας.