Συνεχίζεται η υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Μουζακίου

Με «αμείωτους» ρυθμούς συνεχίζεται η υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Μουζακίου, καθώς το ένα τμήμα μετά το άλλο είτε κλείνουν, είτε υποβαθμίζονται.
Μετά το ακτινολογικό που ουσιαστικά έκλεισε, το οδοντιατρικό που υποβαθμίστηκε, τώρα στο «κλισιοσκόπιο» μπήκε και το παιδιατρικό τμήμα, μ’ αποτέλεσμα να μείνει όλη η περιοχή χωρίς παιδίατρο.
Κλείνει λοιπόν το παιδιατρικό ιατρείο στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου μετά από 13 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, λόγω μετακίνησης του μοναδικού Παιδιάτρου στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, όπου ήδη υπάρχουν 3 ειδικοί παιδίατροι (1 Διευθύντρια, και 2 Επιμελητές) και 5 ειδικευόμενοι Παιδίατροι.
Ο Δήμαρχος Μουζακίου μετά από τη νέα υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας Μουζακίου απέστειλε στον Υπουργό Υγείας, τους Βουλευτές του Νομού Καρδίτσας, το Διευθυντή της Υ.Π.Ε. και στον Διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας την παρακάτω επιστολή διαμαρτυρίας:
«Το Κέντρο Υγείας Μουζακίου έχει το μεγαλύτερο πληθυσμό ευθύνης σε Πανθεσσαλικό επίπεδο καθώς ανήκουν σ’ αυτό τα περισσότερα Περιφερειακά Ιατρεία σ’ αυτό (23 Π.Ι. εκ των οποίων τα 13 άγονα)
Από το Κ. Υ. Μουζακίου εξυπηρετείται όλη η ορεινή και δύσβατη περιοχή της Αργιθέας με πολλά απομακρυσμένα χωριά. Το Μουζάκι απέχει από την Καρδίτσα όπου βρίσκεται το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο 30 χιλιόμετρα που είναι η μεγαλύτερη των άλλων δύο Κ.Υ. του Νομού. Επίσης ανήκει στο Κ.Υ. Μουζακίου και τουριστική περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα (2.000 ξενοδοχειακές κλίνες) που αποτελεί το μεγαλύτερο τουριστικό προορισμό του Νομού Καρδίτσας.
Παρά το γεγονός ότι η περιοχή που καλύπτει το Κέντρο Υγείας Μουζακίου είναι ιδιαίτερα μεγάλη και απομακρυσμένη, αντί να ενισχυθεί γινόμαστε μάρτυρες συνεχιζόμενων υποβαθμίσεών του από την πλευρά της διοίκησης του Νοσοκομείου Καρδίτσας.
Ενώ κάθε μήνα εξυπηρετούνται από τον Παιδίατρο του Κέντρου Υγείας Μουζακίου 300-400 Παιδιά , γίνονται παρακολουθήσεις νεογνών και βρεφών, εξετάζονται τα άρρωστα παιδιά και γίνονται οι απαραίτητοι εμβολιασμοί, αντί να ενισχυθεί ο ρόλος του και η συμβολή στην τοπική κοινωνία, αποφασίστηκε αυθαίρετα το κλείσιμο του Παιδιατρικού Ιατρείου με δυσάρεστες συνέπειες για την περιοχή μας, που θα μείνει ουσιαστικά χωρίς ιατρική κάλυψη στην ευαίσθητη παιδική ηλικία.
Εδώ να επισημάνουμε πως το 2011 έγιναν στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου πάνω από 2000 εμβολιασμοί βρεφών, παιδιών και εφήβων.
Δυστυχώς παιδιά και γονείς βρίσκονται σε πολύ δυσχερή θέση, καθώς πολλοί εξ’ αυτών έρχονται από τα δυσπρόσιτα χωριά της Αργιθέας και πλέον θα πρέπει να προσφύγουν είτε στην Καρδίτσα είτε στα Τρίκαλα για οποιαδήποτε παιδιατρική πράξη εφ’ όσον η ευρύτερη περιοχή του Μουζακίου θα στερείται πλέον Παιδιάτρου.
Κατανοώντας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση αρκετών συμπολιτών μας ελπίζουμε στην κατανόησή σας και ότι θα αποτρέψετε το κλείσιμο του Παιδιατρικού Ιατρείου στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου.
Τέλος θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι η υπομονή μας έχει πλέον εξαντληθεί και δεν θα ανεχθούμε περαιτέρω υποβάθμιση της τοπικής μας κοινωνίας και σύσσωμος ο κόσμος του Δήμου Μουζακίου και της ευρύτερης περιοχής θα αντιταχθεί σ’ αυτή τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση ενός βασικού κοινωνικού αγαθού όπως είναι η πρωτοβάθμια υγειονομική   περίθαλψη.
Ευχόμαστε να μην μας αναγκάστε να προβούμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις και ότι θα λύσετε άμεσα το παραπάνω πρόβλημα που δημιουργήσατε εκ του μη όντως»

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Κωτσός